Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chalu87 Ford Orion Biadoliny Szlacheckie | 2008-09-09 14:49:05 zaczne tak ze fota zapozyczona chyba z allegro bede zmieniac wałek za jakis miesiac tylko nurtuje mnie kilka spraw otuz: 1 na zdjeciu, to jest mocowanie wałka od strony koła rozrzadu?? - jak bede robił to sie dowiem ale chce wiedziec juz teraz.. 2 na zdjeciu, zaznaczyłem 5 miejsc na ktorych wałek lezy i na nich sie obraca tylko powiedzcie on sobie lezy tylko lezy nic nie jest przykrecone z gory?? bo w silniku np vw gdzie wałek jest zaraz po pokrywa zaworow jest on przykrecony nie wiem jak sie na to mowi podpory wału panewki mniejsza z tym wiadomo chyba o co mi chodzi a w tym przypadku siedzi w połowie głowicy.. 3 - od kolegi z klubu juz wiem ze wałek moze wyjsc zarowno w prawo jak i w lewo a ze bede robił to bez sciagania głowicy takze wyjdzie w prawo na filtr powietrza od niego tez bede brał ten wałek PUNIU pozdr głownie chce wiedziec na 2 bo jesli jest przykrecony jakos to jak to zrobic?? na zdjeciu nic takiego nie widac a przygladałem sie juz u siebie jak zmieniałem uszczelniacze na zaworach i nic nie widziałem.. chyba ze poprostu odkreca sie koło zozrzadu ustawiajac wczeniej na wale na znaku, zabezpieczenie czyli chyba 1 na zdjeciu odkreca sie cewke zapłonowa wczesniej jeszcze popychacze hydrauliczne sie wyciaga i co i Heyah?? wystarczy go wypchnac?? i juz?? [ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-09-17 20:01:35 ] |
chalu87 Ford Orion Biadoliny Szlacheckie | 2008-09-09 21:16:50 up-ik
[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-09-17 19:51:48 ] |
chalu87 Ford Orion Biadoliny Szlacheckie | 2008-09-17 19:52:12 up-ek jest was teraz duzo wiec moze ktos pomoze |