Jakie kupić radio do samochodu ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.

Mam dylemat, chcę kupić radio do samochodu, zależy mi głównie na MP3 i USB.

Co sądzicie o takim radyjku ?

Aukcja na allegro

Ktoś ma takiej firmy? proszę o odp. i o dorady.

kuzyn ma identyczne ja 2 od gory na zdjeciu. i bez wzmaka ma dosc mocy na 4 glosniki naprawde polecam! nieznana za bardzo ale dobra firma. po co przeplacac

Ja tam za te pieniądze będę kupował Kenwooda, co marka to marka .
Klik

Cytat:
2008-10-12 00:20:34, groobyg2 pisze:
kuzyn ma identyczne ja 2 od gory na zdjeciu. i bez wzmaka ma dosc mocy na 4 glosniki :: naprawde polecam! nieznana za bardzo ale dobra firma. po co przeplacac

A naprzyklad po to zeby za kilka miechow nie zmieniac, jak i jakosc dzwieku miec normalna.

Przyklad, ponad 2 lata temu kupilem Sony GT300, 650zl do tej pory wyglad i stan ideal, nic nie przerywa, jak i zadnych usterek, czyta wszystko co nagrasz, lacznie ze sporymi rysami.

Kolezka kupil cos podobnego do tego na aukcji dal ponad 200zl, po ok 5 miechach, przestalo czytac plyty.

Wiec pomysl, za 200zl nie bedziesz mial jakosci, juz lepiej dolozyc 100-200zl i kupic jakiegos KEENWODA czy SONY czy ALPINE.
To tylko moje zdanie i rada.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2008-10-12 06:52:22 ]

Ja osobiście w tamtym roku kupiłem radio z biedronki(nie mialem czasu jezdzic a pilnie potrzebowałem) i do tej pory nie mam problemów wzmaczniacz,mp3 aux, usb porównywałem kiedys z kumplem który ma radio podobne własciwosciami i moca i moje gralo glosniej!niewiem moze to glosniki ale mi sie wydaje ze glosniki mial lepsze od moich;]

To,że grało głośniej,nie znaczy,że lepiej.Połowa aut na ulicy też głośno dudni,a to tylko gówniane tuby za pare groszy które łupią,ale z muzyką nie mają nic wspólnego.

A nie wystarczy,że będziesz miał AUX?Ja mam AUX i kabelek do niego w aucie,ale wogóle z tego nie korzystam,bo są duże straty na głośności,ewentualnie jak kumpel wsiada i ma swoją muze na Ipodzie to wtedy podłączam (no i usb by się tu nie przydało).

U mnie AUX jest opcją awaryjną w razie jak by laser padł,ale póki co męcze Pioneera 3900 i śmiga eleganco i nigdy nawet mi na żadnym kawałku nic nie przeskoczyło,ani się nie przycieło.

Jeszcze jest kwestia jak szybko radio się włącza.Kumpel ma jakieś ciut starsze JVC (chyba) i to z wyższej półki w amtym czasie,ale czas zanim to radio się odnajdzie,a raczej odczya płyte to jakaś tragedia w porównaniu z moim,a jest to bardzo wkurzające.

ja bym szedł w strone sonny. ostatnio wydali troche tanich typu GT z mp3 i wejsciem aux. do tego jak masz dobre głośniki to ci wystarczy

ja tuby nie mam sprzodu orginalne fordowskie glosniki a na tylnej pólce zamontowałem 150w! basik super mi plyty czyta odrazu u kumpla jak wlozylismy plyte z 60 piosenkami to dlugo wczytywalo a u mnie od razu

Dajcie juz spokoj jesli ktos chce kiszkowato sluchac to niech kupi w biedronce i po sprawie.
Chcesz miec dobra jakosc dzwieku, wykonania i bez problemowego uzytkowania to kup cos firmowego, chcesz tylko zeby cos brzeczalo to kup za 199zl radio i po sprawie.
Nie wiem o czym tu wiecej debatowac.

Kiedyś kupiłem Firsta - to był wielki błąd

Parę dni temu mój tata kupił Sony CDX GT23 w Media za 179 zł. MP3 + AUX IN. Gra rewelacyjnie jak na Jego potrzeby Wadą dla niektórych może być brak wyjścia na wzmacniacz.

Przy takiej cenie firmowego radia, nie mam nawet zamiaru spojrzeć na cokolwiek Firsto-podobnego.

Ja zakupilem sobie ponad 2 lata temu Sony CDX-GT310 i do tej pory nie mialem najmniejszego problemu z nim nigdy jeszcze zadna plyta sie nie przyciela czyta wszystko...wczesniej ladnie ciagnelo 4 glosniczki 2 seria forda w drzwiach przednich + 2X Magnat 60W RMS na polce ale teraz odciazylem radyjka dodajac wzmacniacz i tubke do bagaznika wzmak Blaupunkt GTA280 i co firma to firma bo co troche ktos mi mowi a to mu plyt nie czyta a to wzmak sie nie wlacza a u mnie juz ponad 2 lata i nic polecam

ja miałem juz rożne radia, od Sony,Pioneer, JVC, a nawet LG, ale jesli chodzi o taką cene to mogę polecić Blaupunkta MP27, juz prawie rok używam i jest świetny LINK

panowie, ja mam radio tej firmy juz prawie 2 lata i jest naprawde bardzo dobry efekt. Czyta wszystkie plyty jak sony kenwood czy alpine. Osobiscie polecam to radio

mówcie co chcecie, róbcie co chcecie zbieram kase na porządnego alpine... nie kosztuje 200 zł tylko co najmniej 4 razy tyle, ale obędę sie te 3 miechy dłuzej ale kupie porządne radio co mi bedzie słuzyc i wiem w co wchodzę. kumpel ma takie i jak dla mnie najlepsze radio w samochodach. Oczywiscie każdy ma swoje zdanie i swoje mozliwosci finansowe. Chcąc zaoszczędzic wydamy wiecej ;]

Wiem jak to jest kupić oryginalne radio ale zanim się to zrobi dużo osób jako nowe radio zainwestuje w jakieś nieznane.
Ja sie przekonałem bardzo szybko że nie warto chociaż dbam o sprzęt.
Tamto padło całkiem(rok czasu miało) i w końcu kupiłem oryginalne i nie żałuję.
A teraz leży mi na biurku i zastanawiam się co z nim zrobić bo takie ładne, 300zł dałem za nie 4 lata temu i przecież takie kolorowe.
Kto do mnie przyjdzie to od razu pyta ile za nie chce.
Pytam się dla czego chce a oni mówią bo takie ładne, wyświetlacz duży.
A żaden nie zapytał co ono ma poza tym że 4x50 Watt i Mp3

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Wszystko zalezy jakie kto ma potrzeby. Co z tego ze radio glosniej gra jak to juz dzwieku nie przypomina tylko dudnienie.
Ze sprzetem grajacym jest tak samo jak chociazby z butami: kupisz tanie pochodzisz pol roku (po takim srednim czasie te wybajerowane haj-endy przestaja czytac plyty), kupisz cos firmowego to i posluzy Ci.
Przy takiej roznicy cenowej jaka teraz jest mozesz dolozyc kilkadziesiat zl i miec cos firmowego, cos co gra przyzwoicie i przynajmniej spokojna glowe ze troche sie nacieszysz radiem.