Naglosnienie Hyundai accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Chce wymienic glosniki w moim hyundai. Jest to model 94-99 z koncowki 99 roku, 5 drzwiowy hatchback. Tak wiec
1.ile cm maja standardowe glosniki na przodzie? nie rozbieralem jeszcze tapicerki i nie mierzylem glosnika, po rozmiarze maskownicy wychodzi 16 cm...a
2. chce rozmontowac tapicerke z drzwi na przodzie ale przeszkadza mi korba od podnoszenia drzwi. jak ja zdjac? wyciagnac na chama czy co?
3. nie patrzylem jeszcze jakie chce glosniki kupic ale mam jedno pytanie czy kupujac glosniki kable sa juz poprowadzone od glosnikia tak ze tylko wpiac w instalacje czy jednak trzeba bedzie cos lutowac itp itd?
4. jakie glosniki na tyl? mam tam gotowa instalacje tak ze tylko podpiac zostalo...ale te glosniki to chyba tylko 10 cm sie zmieszcza na tyl (w oryginalne miejsce)

wpisz w szukajkę głośniki i wyjdzie, reszta też jest na forum

no niby tak, ale wszystko tak troche pomacoszemu napisane.
mysle ze sobie poradze z tymi glosnikami jak sie uporam z ta przekleta korba od szyby, niech ktos mi wytlumaczy jak krowie na miedzy jak ja zdjac bo krew mnie zalewa przez takie male plastikowe g...
szukalem sprezynki i nic, normalnie lipa lipa lipa...

Wiesz jak wygląda litera (omega)? Szukaj czegoś takiego między rączką a tapicerką. Jest założone na ośce od rączki, na miliard procent. Mnie do wyciągania służył zagięty w haczyk spinacz biurowy.Haczyk o bardzo krótkim uchu.