Toyota yaris wolne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam 2 tyg temu kupiłem toyote yaris 2003 1.0 i wydajw mi sie ze cos jest nie tak poiewaz na rozgrzanym silniku obroty spadaja do500-600 i przy wcisnieciu gazu przydusza sie potem jest wszystko ok nie wiem czy tak ma byc czy cos jest nie tak bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje

[ wiadomość edytowana przez: tornado1975 dnia 2009-01-24 19:08:20 ]

może warto przeczyścić przepływomierz który jest przykręcony do części stałej filtra. W większości przypadku to pomaga.
Jak to zrobić znajdziej ponieżej

http://www.yarisclubuk.com/forum/viewtopic.php?t=131

dziekuje ci bardzo mam jeszcze jedno pytanie do tej pory moja toyotka była zalewana w serwisie olejem castrol tws 10/ 60 czy moge zmienic na jakis inny oej

[ wiadomość edytowana przez: tornado1975 dnia 2009-01-24 20:01:53 ]

prosił bym o dokłdne wytłumaczenie jak wymontowac i wyczyscic przepływomoerz w toyta yaris 1.0 2003

Cytat:
2009-01-28 19:24:04, tornado1975 pisze:
prosił bym o dokłdne wytłumaczenie jak wymontowac i wyczyscic przepływomoerz w toyta yaris 1.0 2003

No juz chyba jasniej sie nieda niz na linku od Zibiego

niestety ale u mnie przepływomierz jest chyba umiejscowiony w innym miejscu i nie jest tak na wierzchu a znajduje sie po lewejstronie filtra i zeby go wyjąc trzeba by było chyba zdemontowac mocowanie linki gazu

Cytat:
2009-01-29 23:53:50, tornado1975 pisze:
niestety ale u mnie przepływomierz jest chyba umiejscowiony w innym miejscu i nie jest tak na wierzchu a znajduje sie po lewejstronie filtra i zeby go wyjąc trzeba by było chyba zdemontowac mocowanie linki gazu

A skad odkrecasz 3 sruby na klucz 10 od obudowy filtra powietrza,i zdejmujesz ja razem z przeplywomierzem na bok a wtedy przeplywomierz odkrecasz bez problemu i przepustnice tez sobie przy okazji wyczyscisz.

dziękuje ci bardzo za wyjaśnienie teraz dopiero wydaje mi sie to proste jutro bede próbował pozdrawiam i dziekuje powiadomie o efektach