Scoupe93 problem ze sprzeglem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam forumowiczów, Mam problem ze sprzęgłem. Otóż po ostatnich mrozach pedał sprzęgła wpada, nie ma żadnego oporu przy wciskaniu. Biegi bardzo ciężko się zmienia, często muszę kilkukrotnie popompować pedał żeby udało się wbić jakiś bieg. Słyszałem że w hultajach jest sprzęgło hydrauliczne więc może ten płyn wyciekł. Mam zamiar jechać z tym do mechanika ale chciałem zapytać czy mieliście może styczność z czymś takim, może da rade to naprawić w warunkach garażowych. Moze jest jakas regulacja sprzęgła żeby je trochę podciągnąć. Znalazlem na forum ze zalewa sie plynem DOT 3 ale gdzie jest wlew ?

Pozdrawiam,
Piotr

Sprawdź czy nie masz wycieków, jeśli nie to dolej płynu i odpowietrz układ. Odpowietrznik powinien być przy siłowniku na dole

Dzis dolalem plynu bo w zbiorniczku bylo pusto i jest o wiele lepiej ale jutro pojde jeszcze odpowietrzyc uklad, dzieki za wskazowki

Sprawdź jednak te wycieki, zawsze to pusty zbiorniczek
Powodzenia

u mnie siekł siłownik przy skrzyni pod gumką, nawet nie było tego widać

Tak jak mówiłeś. Zalej i odpowietrzaj. Z tego co widzę to nigdy nie sprawdzałeś czy płyn jest w zbiorniczku skoro nie wiedziałeś nawet gzie on jest .

W takim razie proponuje przy okazji sprawdzić płyn w układzie hamulcowym jak i wspomagania. No i jeszcze olej w silniku, ale o tym to prawie każdy pamięta. No może prócz Tigera .