[S] Wzmacniasz HiFi + CD + 4 x kolumny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do sprzedania:

Wzmacniacz:
Kenwood KA-1060 - cena 200 PLN - stan jak na swoje lata wrecz wysmienity
link do pdfa klick

CD:
Kenwood DP-4020 - cena 200 PLN - transport wymieniony na nowy 2 lata temu (koszt ponad 500 PLN) - malo uzywany od tamtej pory.
link do pdfa klick

Kolumny - oba komplety Made In Poland by Unitra - prawdziwe glosniki a nie te badziewia, ktore pozniej byly robione na licencji Pioniera.
2 x Altus 300 - cena 300 PLN - zostaly lekko przerobione kilka lat temu - stracily korektor i dostaly nowe glosniki niskotonowe
2 x Altus 110 - cena 200 PLN - w bardzo ladnym stanie

Altusy 300 swego czasu naglasnialy duze imprezy z powodzeniem - mam je od 10 lat i do tej pory nic innego nie bylo mi potrzebne - ale niestety DVD, Blue Ray itd itp wymagaja zmian.

Komplet oddam za 800 PLN
Calosc gra naprawde przyzwiocie - mozliwosc odsluchania w Warszawie po wczesniejszym kontakcie 607-072-873

Cytat:
2009-02-10 09:43:57, KeyJey pisze:
2 x Altus 300

Do tej pory Mi się podobają!

Cytat:
2009-02-10 11:43:21, franko25 pisze:
Do tej pory Mi się podobają!

Odrazu zaznaczam, ze to nie sa te kolumny:

Te co widac na obrazku to nowa wersja - robiona na licencji Pioniera - slabizna.

Moje wygladaja tak (oczywiscie po zdjeciu maskownic) - to nie sa moje kolumny - zdjecie znalezione w sieci - tylko dla porownania z nowymi - moje sa ladne i nie sa tak zniszczone:

Za czasów szkoły średniej miałem Altusy 110, piękny dżwięk, ale moje wyglądąły tak:

Te co wkleiłeś (2-ga fotka) to były Altony

Altusy wygladaly jak Mildtony ale mialy korektory nad naklejka z modelem

Te co Ty wkleiles to byla wczesniejsza wersja bo mialy starego typu przelaczniki - z tego co pamietam 3 pozycyjne. W nowszej wersji byly juz plynnie regulowane.

Cytat:
2009-02-10 13:01:11, KeyJey pisze:
Altusy wygladaly jak Mildtony ale mialy korektory nad naklejka z modelem Te co Ty wkleiles to byla wczesniejsza wersja bo mialy starego typu przelaczniki - z tego co pamietam 3 pozycyjne. W nowszej wersji byly juz plynnie regulowane.

Altusy, Mildtony i Altony to zupełnie różne rodziny kolumn produkowanych przez tonsila. Każdy o innej charakterystyce. Nie mylcie ich.
KeyJey, zdecyduj się co sprzedajesz. Ja wiem że to ładniej brzmi "sprzedaję altusy" ale mija się z prawdą. Te na twoim zdjeciu to New Mildton 200.

Do poczytania:
Seria Altus
Seria Alton
Seria Mildton

Seria New Alton
Seria New Mildton

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2009-02-10 13:42:46, Adam4302 pisze:
KeyJey, zdecyduj się co sprzedajesz. Ja wiem że to ładniej brzmi "sprzedaję altusy" ale mija się z prawdą. Te na twoim zdjeciu to New Mildton 200.

Adam, nie przeczytales mojeg posta dokladnie
Napisalem, ze moje wygladaja tak jak te ale maja korektor wiec nie sa to Mildton bo te nie mialy korektora (ale wygladaja dokladnie tak samo jak Altony)

Faktem jest jednak to, ze pomylilem Altus z Altonem - mea culpa.

Czyli troszkę wyprostowaliśmy

-----------------
czasem tu zaglądam

Z ciekawości zapytam o rocznik pochodzenia głośników niskotonowych? W moich altonach gąbka wokół membrany sparciała po 13 latach użytkowania w domu.

Cytat:
2009-02-10 16:19:47, piotr_ek pisze: W moich altonach gąbka wokół membrany sparciała po 13 latach użytkowania w domu.

ma prawo koszt wymiany membrany to ok 50-70 zł od glosnika niskotonowego mialem podobny sprzecik tylko ze altusy 110 i 130:]i powiem ze napewno bym je nie wymienil na nic innego

jak to fajnie powspominać...

ee
altus 300-wielgachna membrana a niskiego basu nie ma (zawieszenie na piance)
i ta tubowa góra syczy
pasowało to w erze loudnessu i korektorów
na szczescie te 'wynalazki" odeszły w przeszłosc-przynajmniej w troche ambitniejszym sprzecie
ps
tak sobie mysle-bo nie słyszałem takiej konfiguracji--np altusy i ten wzmacniacz lampowy Markowa....
wygladem by sie komponowało
łagodna ale wydajna lampa(cos chyba 17 w) ociepliła by dzwiek...

Cytat:
2009-02-11 16:13:05, pawel12356 pisze:
pasowało to w erze loudnessu i korektorów

No korektor był niezbędny i to jeszcze z niskimi częstotliwościami na max ustawionymi.

Cytat:
tak sobie mysle-bo nie słyszałem takiej konfiguracji--np altusy i ten wzmacniacz lampowy Markowa.... wygladem by sie komponowało łagodna ale wydajna lampa(cos chyba 17 w) ociepliła by dzwiek...

Koszty przewyższą zyski... wielokrotnie.

no ja słuchałem juz wersji bez korektora....

ps
nie twierdze ze polskie głosniki sa złe--
sam mam 1 sztuke sub 200a tonsila
jest taki jak wiekszosc tego co sie u nas wytwarza...czasami genialnie.. troche kiepsko...przewaznie srednio....w pewnych miejscach fatalnie

Cytat:
2009-02-11 16:26:17, pawel12356 pisze:
jest taki jak wiekszosc tego co sie u nas wytwarza...czasami genialnie.. troche kiepsko...przewaznie srednio....w pewnych miejscach fatalnie

Miały spełniać podstawowe wymagania podstawowego klienta i to im się w 200% udawało. Były dobre i tanie... oczywiście pod warunkiem, że były, a z tym to 20 lat temu ciężko było.

Altusa 110 mam w bagarzniku eden się spalił podczas pożaru mieszkania w 2001 roku. Wcześniej miałem więkrze nie pamietam dokładnie jakie ale przyznam, zę też nagłaśniały dyskoteki szkolne wraz z wierzą Unitra i Kolorofonami też starymi i chyba Unitra. Istnieją do dziś wszystkie wymienione tu sprzęty.

Wieżyczka wyglądała mniej więcej tak, ja miałem 4 Segmenty.
Bardzo fajnie gra do dziś na Altusach Chyba 200 Nie pamietam.
Kolorofony po spaleniu też lekko zmodernizowałem i jest ok.
Ogólnie sprzęty leprze niż te nie które dzisiejsze tandety.

Cytat:
2009-02-11 17:13:46, Ikarus260 pisze:
bagarzniku
więkrze
wierzą
leprze

Cytat:
2009-02-11 17:13:46, Ikarus260 pisze:
bagarzniku
więkrze
wierzą
leprze

Cytat:
2009-02-11 17:30:12, piotr_ek pisze:

Kolega Ikarus260 chyba nie używa Mozillii. Choć to nie powinno usprawiedliwiać takich byków

[ wiadomość edytowana przez: Michal7e91 dnia 2009-02-11 17:35:35 ]

Cytat:
2009-02-11 17:34:39, Michal7e91 pisze:
Kolega Ikarus260 chyba nie używa Mozillii. Choć to nie powinno usprawiedliwiać takich byków

Takich BYKÓW nic nie powinno usprawiedliwiać

..tym bardziej, że Koledze Ikarusowi wielokrotnie już zwracano uwagę , żeby coś z tym zrobił

Niestety ..swego czasu... wypiął się na wszystkich modnym hasłem nieuków (sorki to takie uogólnienie ) dyslekcja ...i dalej wali aż przykro

Swoją drogą ...Autobusie!-kto pozwolił Ci skończyć szkołę??..znaczy wydał pozytywne świadectwo ?

Pozdrawiam i ..coby nie było tak całkiem OT :

poniżej moje kolumny czyli ALTUS 140 (sygnowane przez "hgs electronics")
na zdjęciu już po kapitalnym remoncie tudzież "zmodyfikowane wzorniczo"

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-02-11 19:20:43 ]

Cytat:
2009-02-11 19:03:22, bogdan1 pisze:
kto pozwolił Ci skończyć szkołę??..znaczy wydał pozytywne świadectwo ?

Pojechałem... dałem... i dostałem!