PROBLEMY Z LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak dobrze wiem szczególnie 1.5 gaznik strasznie zasmradza samochód gazem i spalinami.
mam następujący problem:
gaz zainstalowano w koło zapasowe,po instalacji szczelnie zakryłem butlę aby nie czuć smrodu gazu.co następuje.
w bagażniku i tylko strasznie śmierdzi gazem lub jego oparami,jak jadę na bęzynie jest identycznie.
Pytanie-co spartoliłzakład instalacji bo przed montażem nic nie śmierdziało-powtarzam nic ani w bagażniku ani wogóle...
-szczególnie jest źle jak ktoś otwiera okno..wtedy krążące w kabinie powietrze rozciąga zapach spalin itp w całym samochodzie.jak okno jest zamkniete wali tylko z bagażnika ale ostro.
Hipoteza 1:
-spr.tłumiki i wygląda ok.
-aby zainstalować butlę w kole musieli wyciąć trochę blachy w miejscu koła zapasowego,zdejmowali też bak paliwa...
czy możliwe że go rozszczelnili,przedziurawili z wierzchu i stąd ten zapach (przypomina opary paliwa),stałem za wydechem w czasie pracy silnika i wygląda że mało śmierdzi pod spodem też.
-czy możliwe że smród i zapach oparów paliwa to wynik złego montażu butki w bagażniku????????

proszę o pomoc bo te dupki ściemniają że to musi być padły wydech.....
ktoś zna ten problem?
-uszczelki w bagażniku są ok!

co robić???

A ja zapytam gdzie masz wlew gazu na zderzaku w karoserii czy pod klapka ??

pozdr

Wygląda na to że masz gdzieś z tyłu rozszczelnione nadwozie i zaciąga smrodem. Podobny efekt miałem, gdy byłem zmuszony do jazdy z uchylonym bagażnikiem. Najprawdopodobniej wyciągnęli ci blachę, która znajduje się między zbiornikiem gazu w miejscu koła zapasowego a zbiornikiem paliwa. Oprócz smrodu będzie zaciągał więc także kurz.

Cytat:
2003-08-16 13:02:18, wiciu pisze:
Wygląda na to że masz gdzieś z tyłu rozszczelnione nadwozie i zaciąga smrodem. Podobny efekt miałem, gdy byłem zmuszony do jazdy z uchylonym bagażnikiem. Najprawdopodobniej wyciągnęli ci blachę, która znajduje się między zbiornikiem gazu w miejscu koła zapasowego a zbiornikiem paliwa. Oprócz smrodu będzie zaciągał więc także kurz.

Przyszło mi do glowy coś bardzo podobnego... Przyczyny szukałbym w tamtym miejscu, skoro to nie wina wydechu.

Ja też mam butlę w kole i jak montowali mi instalację,to wyprowadzili z tej komory rurkę na zewnątrz,która ma za zadanie odprowadzanie oparów gazu jakie ewentualnie mogą się zbierać.