Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-12-12 19:36:06 Kupię stary zużyty mechanizm wycieraczek z Espero.
Wczoraj pękł mi plastik jednego z jarzma przy ramieniu przekazującym napęd od silnika. Ciężko to opisać, ale jak ktoś kiedyś widział cały mechanizm na oczy to powinien się domyśleć o co mi chodzi. Do silnika przykręcone jest takie ramię, które wykonuje ruchy obrotowe, do niego na przegubach przymocowane są dwa jarzma. I właśnie jedne z plastików (przegubów) pękł i muszę go podmienić. A jako, że stosunkowo niedawno zamontowałem cztery nowiutkie tulejki w miejscach gdzie standardowo wyrabia się mechanizm, to szkoda mi podmieniać go na nowy (plastikowy), który znów po roku się wyrobi. Tak wiec jeśli komuś zalega w garażu taki mechanizm, to chętnie przygarnę za skromną zapłatę. Istnieje możliwość odbioru na terenie Podkarpacia, Małopolski i Śląska. [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2010-12-12 19:45:17 ] |
as1799 Espero Gdynia | 2010-12-12 19:50:18 allegro.pl/espero-mechanizm-wycieraczek-inne-czesci-i1343828218.html
Taki na allegro znalazłem moze sie przyda |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-12-12 19:58:36 Dzięki za chęci i pomoc, ale...
Zanim napisałem posta, oczywiście zadałem sobie trudu i oblukałem całe Alledrogo, tą aukcję mam też już w obserwowanych. Niestety Żagań nie leży w żadnym z wymienionych województw, więc odbiór dla mnie jest kłopotliwy |
as1799 Espero Gdynia | 2010-12-12 21:02:50 Nie odbiez tego zle a niema czegos takiego jak poczta ??
Wiem ze koszty dochodza no ale .... takie zycie |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-12-12 21:23:45
14zł na przesyłkę , to 25% wartości kompletnego nowego mechanizmu ...+ ponad 50% za oferowany złom ....razem blisko 80% ceny NÓWECZKI za jakiegoś klamora ... Pozostawię to bez komentarza |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-12-12 23:29:16
że jak ? ze co ? Postaraj się lepiej naumieć normalnie cytować ...ale najpierw postaraj się zastanowić co chcesz powiedzieć / i tak ze 6x zanim cokolwiek napiszesz / Spokojnego tygodnia i słońca życzę |
as1799 Espero Gdynia | 2010-12-13 09:44:45 No włansie Ty tez mogł bys sie zastanawiac i napewno 6 razy Ci nie starczy bo to za mało
Pozdrawiam Klubowego Weterana |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-12-14 09:25:05 By ostudzić atmosferę wyjaśniam:
Zawsze jestem zwolennikiem wymiany pewnych części na nowe, a nie drutowanie. Jednak tym razem jest inaczej. Oczywiście można kupić nowy mechanizm, ale z doświadczenia wiem, że wytrzymuje tylko 50kkm (mam u siebie trzeci), w ostatnim po 20kkm już zrobiły się wyczuwalne luzy i wtedy zainwestowałem całe 8zeta na tulejki. Fachowiec na zakładzie ładnie (profesjonalnie) roztoczył mi plastiki wpasował tulejki z brązu i do dnia dzisiejszego nie ma wyczuwalnych luzów. Jestem bardzo zadowolony z tego mechanizmu i nie chcę nowego. Jak już pisałem pękł mi plastik na przegubie jednego z jarzma, który zwykle się nie niszczy. Szkoda wydawać mi 100zł na nowy, który i tak będę musiał przerobić by był coś warty. Dlatego to dość dziwne zapytanie na forum. Jako, że już dwóch Kolegów z Śląska zadeklarowało pomoc w tej sprawie temat uważam za załatwiony. Jednak proszę M by nie zamykać, bo może ktoś kiedyś będzie potrzebował wsparcia i napisze właśnie w tym wątku zamiast zakładać nowy. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-12-14 09:58:57
By wyjaśnić sprawę do końca , wyjaśniam... Mój głos w sprawie miał świadczyć głównie o bezsensowności zakupu konkretnie wskazanego złomu / i...w przyp. ewent.braku bezinteresownego wsparcia klubowej braci , wyboru opcji nówka- jako jedynej rozsądnej alternatywy w takiej sytuacji / |