[OFF-TOPIC] Wątek o piłce nożnej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapewne jest tu wielu fanow pilki, ktorzy beda obchodzili swoje swieto juz za pol roku. A od dzis zaczna sie przewidywania, gdybania itp nad przebiegiem MS poniewaz dzis o 21 jest rozlosowanie grup finalowych.

Podział na koszyki:

Koszyk I (drużyny rozstawione):
Argentyna, Anglia, Brazylia, Hiszpania, Francja, Meksyk, Niemcy, Włochy

Koszyk II (Afryka, Ameryka Płd., Oceania):
Angola, Australia, Ekwador, Ghana, Paragwaj, Togo, Tunezja, Wybrzeże Kości Słoniowej

Koszyk III (Europa):
Chorwacja, Czechy, Holandia, Szwajcaria, Szwecja, Polska, Portugalia, Ukraina

Koszyk IV (Azja, strefa CONCACAF):
Arabia Saudyjska, Iran, Japonia, Korea Płd., Kostaryka, Trynidad i Tobago, USA

Koszyk X (specjalny):
Serbia i Czarnogóra - jako najniżej notowany zespół z Europy znalazła się w specjalnym koszyku i zostanie dolosowana do grupy z Argentyną, Brazylią i Meksykiem.

jaka grupe byscie sobie zyczyli dla polakow?
niechce jakos krakac ale cos mi sie czuje ze trafimy na brazylie badz argentyne... Najchetniej bym widzial Polakow w grupie z Francja, Togo i do tego jeszcze trynidad i tobago... To w sumie grupa marzen... A taka realna? Mysle ze bedzie Argentyna, Wybrzeze Kosci sloniowej i Japonia.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-04-01 21:03:04 ]
[ powód edycji: modyfikowalem tytuł ]

Nie interesuje sie tym ale kibicować naszym trzeba!@!!! Ja chciałbym ,żęby skopali dupe żółtkom .Nigdy nie zapomne szoku jakoiego doznałem gdy małe skośnookie stworzenia posiekały naszych na kawałki.

Cytat:
2005-12-09 15:29:19, vistula pisze:
Nie interesuje sie tym ale kibicować naszym trzeba!@!!! Ja chciałbym ,żęby skopali dupe żółtkom .Nigdy nie zapomne szoku jakoiego doznałem gdy małe skośnookie stworzenia posiekały naszych na kawałki.

Podzielam Twoje odczucia i rozumiem chęć rewanżu, jednak wtedy wygrali bo grali lepiej i za to im sie szacunek nalezy jako przeciwnikowi.

Cytat:
2005-12-09 15:31:14, Momik pisze:
Podzielam Twoje odczucia i rozumiem chęć rewanżu, jednak wtedy wygrali bo grali lepiej i za to im sie szacunek nalezy jako przeciwnikowi.

Szacuneczek jak najbardziej ale szok był o tyle wielki ,że byłem wówczas z wycieczka klasową i siedziało 40 osób na stołowce z bananami na ryju i łzami niedowierzania jak Kwachu jeszcze mógł mu podać ręke na koniec.Boże pamiętam jak dziś.
Kto to wtedy oglądał to wie oco chodzi.

wypisze te co mogby by byc
1. Hiszpania, Francja, Włochy
2. Togo
3. My
4. Trynidad i Tobago lub USA
reszty bym raczej nie chcial

wogole bedzie gdzies relacjonowane losowanie pewnie na EuroSporcie,

Cytat:
2005-12-09 16:11:11, cendra pisze:
wogole bedzie gdzies relacjonowane losowanie pewnie na EuroSporcie,

Polskie Radio PR1

Cytat:
2005-12-09 15:33:55, vistula pisze:
Szacuneczek jak najbardziej ale szok był o tyle wielki ,że byłem wówczas z wycieczka klasową i siedziało 40 osób na stołowce z bananami na ryju i łzami niedowierzania jak Kwachu jeszcze mógł mu podać ręke na koniec.Boże pamiętam jak dziś. Kto to wtedy oglądał to wie oco chodzi.

Też to pamiętam.Oglądaliśmy ten mecz w szkole, w czasie lekcji,z nauczycielami.

Ekwador, Kostaryka i Niemcy - ciekawe czy wyjdziemy z grupy

GRUPA A:
1. Niemcy
2. Ekwador
3. POLSKA
4. Kostaryka

GRUPA B:
1. Anglia
2. Paragwaj
3. Szwecja
4. Trynidad i Tobago

GRUPA C:
1. Argentyna
2. Wybrzeże Kości Słoniowej
3. Holandia
4. Serbia i Czarnogóra

GRUPA D:
1. Meksyk
2. Angola
3. Portugalia
4. Iran

GRUPA E:
1. Włochy
2. Ghana
3. Czechy
4. Stany Zjednoczone

GRUPA F:
1. Brazylia
2. Australia
3. Chorwacja
4. Japonia

GRUPA G:
1. Francja
2. Togo
3. Szwajcaria
4. Korea Płd.

GRUPA H:
1. Hiszpania
2. Tunezja
3. Ukraina
4. Arabia Saudyjska

eee moglo byc lepiej.. zamiast szwajcarow w grupie g lub zamiast ukraincow w grupie h... Srednio to widze. Z niemcami przegramy napewno. Kostaryka i ekwador to w sumie rywale na podobnym poziomie. Napewno mozemy sie cieszyc ze nie jestesmy np w grupie c zamiast holendrow... Najslabsza grupa? Chyba D... teraz tylko poczekamy 6 miesiecy i sie okaze czy losowanie bylo pomyslne czy nie.

Cytat:
2005-12-09 22:50:57, Lafaar pisze:
Ekwador, Kostaryka i Niemcy - ciekawe czy wyjdziemy z grupy

Ekhm ...śmiej się cholera!! .

To My znowu będziemy się kompromitować na MŚ nie rozumiem po co tam się pchać, daliśmy ciała w Korei damy i w Niemczech nieważne z kim byśmy nie grali - także ustawienie tych grup jest dla nas bez różnicy

żenada te nasze piłkarzyki ale oczywiscie ja się nie znam

eeee cicho tam... Janas ma jak narazie duuuużo szczęścia, oby tylko nie zabrakło go w Niemczech poza tym mamy Rasiaka i Milę

zwróćcie uwagę że dwudziestu kilku latach przerwy już po raz drugi z rzędu zakwalifikowaliśmy się do MŚ! to jest jakiś postęp a i wiadomo że nie od razu Rzym zbudowano! spokojnie, będzie dobrze remis z niemcami i dwie wygrane z kostaryką i ekwadorem i mamy awans, później trafiamy na drużyny "do ogrania" (najprawdopodobniej hiszpania albo ukraina) i stosując technikę obrony Częstochowy gramy dalej a co będzie później? później wszystko się może zdarzyc

z tego co wiem to po wyjściu zagramy albo z Anglią albo Szwecją (zakładając że te drużyny wyjdą ze swojej grupy)

Cytat:
2005-12-10 12:28:20, smoczy pisze:
później trafiamy na drużyny "do ogrania" (najprawdopodobniej hiszpania albo ukraina)

od kiedy to sa takie zasady? Zwyciesca grupy A zagra z druga druzyna grupy B i na odwrot pierwszy z grupy b z drugim A i tak dalej. Wiec jesli wyjdziemy z drugiego miejsca w grupie to trafimy zapewnie na anglie i bedzie po imprezie... A jesli trafimy na szwedow to pewnie bedzie tak samo. Tak czy inaczej oba kraje na wyjatkowo "nie leza"

w sumie grupy nie jest arcy trudna ale dość mocna. mam nadzieję, że wyjdziemy z grupy
Niemcy- wiadomo będa u siebie, beda sie pewnie czuć, no i wkońcu to v-ce mistrzowie świata
Ekwador- graliśmy z nimi, ale to towarzysko i w ciezkich warunkach, mysle ze wygramy ale...
Kostaryka- pokazała w meczu z Franją ze potrafią grać, moze byc ciezko
trzeba sie solidnie przygotowac!

Odświeżam wątek bo własnie przegrywamy mecz z San Marino 0:3.