[xr3i] Mięki hamulec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mój kolega ma nastepujący problem, gdy naciśnie pedał hamulca to wchodzi w podłoge, jeśli kilka razy naciśnie (podpompuje) wszystko jest ok na chwile i za chwile znowu pedał idzie w podłoge. Cały układ odpowietrzalismy, możliwe żeby to była pompa ??? macie jakieś pomysły co sprawdzic jeszcze ?

[ wiadomość edytowana przez: Bercik89 dnia 2009-03-31 21:14:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bercik89 dnia 2009-04-04 19:44:25 ]

Mój kolega miał podobny problem ..Wymienił pompe i po sprawie
Pozdrawiam

Aha jeszcze jedno... Kolega wymienił też płyn hamulcowy

Trzeba zacząć od sprawdzenia cylinderków i przewodów, bo może ciekną. Potem dopiero pompa.

Bercik89 niewspomniał ze koledze ucieka płyn wiec mozemy ten problem wyeliminowac

Nie nie napewno nie cieknie, wszedzie jest sucho, a pozatym schodzi momentalnie to musiało by mocno sikać, zostaje chyba tylko pompa, dużo nie kosztuje wiec trzeba zainwestować

mam podobny problem bo zmienilem klocki z przodu wymienilem zimeringi na cylinderkach odpowietrzylem a pedal jest miekki i jak pompuje to nic nie pomaga,ciagle jest taki sam.moze ktos podpowie co moze byc tego przyczyna

Nie wiem czy to coś da, ale koledzy twierdzili z forum, że na odpalonym silniku dopiero udawało im się odpowietrzyć układ hamulcowy porządnie, a na zgaszonym mogli pompować i pompować. Spróbować nie zaszkodzi.

no nic bede musial tak spobowac dzieki

Jeśli chodzi o pompę może wystarczy ją ustawić? W niektórych samochodach z tego co wiem jest możliwość regulacji. Nie wiem jak w naszych maszynach.

Witam, pompa wymieniona, układ odpowietrzony, hamulec elegancki, z mojej strony temat można zamknąć, dziekuje wszystkim za odpowiedzi

Model samochodu umieszczamy na początku tytułu wątku. Prosze to zmienić inaczej wątek zostanie usuniety.