[MKVI] brak hamulców na tylnej osi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z hamulcami na tylnej belce. Gdy naciskam pedał hamulca to hamuje tylko przód (brak ręcznego) myślę że może jest to wina reduktora siły hamowania na tylnej belce i zastanawiałem się nad tym czy możnaby pominąć ten reduktor przy pomocy złączek i bezpośrednio do tylnych kół ale nie wiem czy będę miał wtedy ABS-a bo to jest wersja z ABS-em (chciałem kupić nowy albo używany reduktor żeby wstawić ale nie mogę nigdzie dostać takiego) jeśli ktoś miał podobny przypadek to proszę o odpowiedz...

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2009-04-05 18:43:10 ]
[ powód edycji: Temat ]

a nie zapowietrzyl ci sie tyl albo okladziny sie nie skonczyly?

okładziny na szczękach mam nowiutkie a ukł odpowietrzałem

miałem to samo sprawdz cylinderki czy sie nie zapiekły i przeczysc samoregulatory.

cylinderki tez zmieniałem chyba że to będzie wina tych samoregulatorów ale dodam jeszcze że gdy odpowietrzałem układ to ciśnienie przy odpowietrzaniu z tyłu było małe a powinno chyba dobrze "walić" dlatego podejrzewam regulator ale najpierw sprawdze samoregulatory

jesli jest słaby (sik) to możliwe że masz zapchane przewody. znam przypadek ze po wcisnieciu hamulca juz nie odbił z powodu zasyfiałych przewodów.

Przewody lubią parcieć i rozwarstwiają się. I albo działają jak zawory jednokierunkowe i blokują hamulce, albo w ogóle nie puszczają ciśnienia. Na dzień dobry wymień przewody elastyczne. Dobrze przy ich wymianie przepłukać układ. Kiedy wymieniałeś płyn?

zaczne sprawdzać od tych przewodów może to faktycznie jest ich wina a płyn hamulcowy wymieniałem niedawno może jakieś 3 tygodnie temu (wymieniłam jak zobaczyłem że coś jest nie tak z tymi hamulcami) wcześniej miałem tak że raz te hamulce z tyłu były a raz ich nie było aż teraz już całkiem niema i trzeba szukać jaka może być tego przyczyna