PILNE ODMA 1.6 EFI regeneracja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam do kolegów ogromna prośbę czy któryś z was regenerował kiedyś odmę? Prosiłbym o instrukcję. cos już znalazłem na forum ale jestem w pracy i niebardzo mam czas szukać dokładniej a zamirzam się tym dzisiaj zaraz po pracy zająć byłbym niezmiernie wdzięczny za wskazówki
najlepiej wskazówki łopatologiczne

A jescze jedno w zasadzie pali mi zawsze i wszędzie ale np wczoraj kręcę a tu wył wył i przygasały kontrolki i nie zapalił potem na popych dał radę oczywiście i później palił już z klucz za każdym razem ale niechciałbym aby takie jaja kiedyś mnie zaskoczyły na jakimś parkingu w środku nocy akumulator ok i zamierzam dać rozrusznik do regeneracji a może to coś innego może ktoś z was takie jaja miał czasmi przy zapalaniu jakoś się zamula

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawaim

rozrusznik raczej, ale i sprawdź ładowanie i stan aku.

moze bycspadek napięcia na stacyjce; zabrudzony albo nie sprawny czujnik położenia wału... W taką pogodę, stawiam na przymrożony akumulator.

dołączę do prośby kolegi: czy reanimował ktoś odmę do 1,6 Efi 8V CVH? W którym miejscu przeciąć najkorzystniej?

ja reanimowalem w 1.6 CVH, przecinasz na samym dole przy laczeniu, pozniej wyciagasz siatke i mycie i trzpanie jej[nie mylic]
kleilem najpierw super żbikiem zeby unieruchomic, poniej guma do szyb.
Ale ciekawostka, bo po zlozeniu odmy bez siatki, przestalo walic olej i maz do filtra.

Cytat:
2009-02-21 07:30:13, Magik123 pisze:
ja reanimowalem w 1.6 CVH, przecinasz na samym dole przy laczeniu, pozniej wyciagasz siatke i mycie i trzpanie jej[nie mylic] kleilem najpierw super żbikiem zeby unieruchomic, poniej guma do szyb. Ale ciekawostka, bo po zlozeniu odmy bez siatki, przestalo walic olej i maz do filtra.

Dzięki

Cytat:
2009-02-21 07:30:13, Magik123 pisze:
ja reanimowalem w 1.6 CVH, przecinasz na samym dole przy laczeniu, pozniej wyciagasz siatke i mycie i trzpanie jej[nie mylic] kleilem najpierw super żbikiem zeby unieruchomic, poniej guma do szyb. Ale ciekawostka, bo po zlozeniu odmy bez siatki, przestalo walic olej i maz do filtra.

a pamiętasz może, czy taka przekładka plastikowa (2mm, okrągła z czterema otworami) wewnątrz-była na dnie odmy, czy na górze?

Ta podkładka jest na dole odmy.

Cytat:
2009-03-05 11:05:34, Magik123 pisze:
Ta podkładka jest na dole odmy.

dzięki, tak właśnie założyłem

wrzucam fotki:
rozcinamy
rozbieramy
czyścimy ekstrakcyjną lub naftą
składamy
uszczelniamy taśmą