MK VII 1.8 16V przerwy w hamowaniu, o sssso chodzi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
dziwna rzecz zaczęła się dziać, a mianowicie w czasie hamowania pedał robi się luźny i wpada w podłogę! Auto wtedy nie hamuje i może być buum. Puszczam pedał i naciskam znowu i hamuje normalnie. Dzieje się to rzadko ale zawsze to niebezpieczne. W innym samochodzie miałem tak jak źle odpowietrzył mechanik układ hamulcowy, ale w Escorcie nic z hamulcami nie robiłem.

Macie jakiś pomysł co to może być?

a tak z podstaw, sprawdzałeś ilość płynu hamulcowego? Jesli jest ok tzn ze cylinderki mogą się kończyć. Zobacz czy gdzieś nie jest mokre, zwłaszcza bębny od strony wewnętrznej.

Cytat:
2009-05-19 11:11:36, jzl pisze:
...W innym samochodzie miałem tak jak źle odpowietrzył mechanik układ hamulcowy, ale w Escorcie nic z hamulcami nie robiłem. Macie jakiś pomysł co to może być?

to może trzeba coś zrobić. Najlepiej Odpowietrz, zalej płynu, sprawdż, czy Ci nie ucieka płyn i wtedy pytaj....a nie w odwrotnej kolejności...

Ilość płynu hamulcowego w normie, pompa hamulcowa sucha. We wtorek jadę do warsztatu, zobaczymy.

a ja pompe obstawiam

jesli nie widac zadnego wycieku z przewodu zaciskow czy cylinderkow to przepuszcza pompa.
mysle ze jezeli masz min wiedzy i pojecia to poprostu kup nowa pompe hamulcowa i zaloz sobie sam przeplukaj caly uklad nowym plynem hamulcowym i ciesz sie ze ci zostalo sporo kaski w kieszeni.

Sprawdzić, czy do serwa nie leje. Wtedy do wymiany cały komplet.