Wyciek benzyny (MK7 1.4 Benzyna)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Od kilku tygodni, w momencie kiedy włączam nawiew czuje w samochodzie zapach benzyny. Często, gdy stoję na światłach, silnik zaczyna mi nierówno pracować. Zdarzyło się, że zgasł. Pod maską zauważyłem wyciek benzyny z tych przewodów, które zamieściłem na zdjęciu. Chodzi o ten, który jest na czerwono. Zauważyłem, że na stykach (łączeniu) "ucieka" benzyna i dodatkowo są ślady popękania. Co jest przyczyną wycieku, jak ten element się nazywa bym mógł zamówić nowy i jaki może być koszt wymiany tych "przewodów" i "styków"?

[ wiadomość edytowana przez: kantan dnia 2009-05-14 09:48:51 ]

już chyba sam sobie odpowiedziałeś co jest przyczyną:

Cytat:
...dodatkowo są ślady popękania.

Kolego nie rozumie masz wyciek na wężu czy na tym czerwonym łączeniu. Jeżeli na wężu to żaden problem kpujesz 2 opaski zaciskowe około 11 mm . Rozwalasz te co są aktualnie na wężu zabierasz ze sobą dolną końcówkę jedziesz np do Tubesa na Starołęce dajesz końcówkę mówisz wężyk do paliwa i ile chcesz mieć cm. Chyba ,że nie chcesz rozwalać bo mogą nie mieć takiego wężyka to przypomnij się w niedziele to pomierzę średnice wewnętrzne. Jeżeli chodzi o ten element łączący to musiał bym poszukać czy nie wywaliłem starego gdyż ostatnio wymieniałem cały regulator ciśnienia paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: benny_ko5 dnia 2009-05-16 11:30:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: benny_ko5 dnia 2009-05-16 11:35:23 ]