[MkVI] Jak odkleić szybke od zegarów???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś jakiś sposób na odklejenie szybki z obudowy zegarów? próbowałem normalnie i lekko podgrzać ale nie idzie, a nie chce jej połamać

[ wiadomość edytowana przez: WojZdzisiu dnia 2009-05-26 22:04:11 ]

hmm nie jest ona zgrzana z obudowa zegarow ?? a po co jesli mozna wiedziec ??

Cytat:
2009-05-25 22:24:52, Adus20 pisze:
hmm nie jest ona zgrzana z obudowa zegarow ?? a po co jesli mozna wiedziec ??

Bo przekładam zegary i musze pomalować środek odudowy na czarno bo teraz taka jakaś szara jest A ja lubie jak jest czarno

Z pozoru nawet jakiś głupi pomysł może okazać sie pomocny

jak masz zegary xr3i/rs to kup zwykle, i bedzie czarno. ja wlasnie zmieniam bo mi szare RSowe jakos nie odpowiadaja.

Najlepiej wziąć dwie obudowy, w jednej wyłamać szybkę, w drugiej obudowę.
Najpewniej każda próba skończy się pęknięciem szybki. Jest dość czuła na punktowe naprężenia. Ewentualnie próbować cienkim brzeszczotem do piłki włosowej lub dremelem z tarczką tnącą. Tylko zawsze stracisz coś z materiału i mogą być problemy z dopasowaniem.

Blazey ma racje, raczej nie da rady tego rozkleić bez zniszczeń:/ ja też próbowałem ale w końcu spasowałem bo nie było sensu psuć na siłe:p możesz spróbować piłką albo rozklejać ciepłym nożem chociaż też raczej pomysł do bani

Bo ta szarość mi sie nie widzi wogle
Bo mam drugie zegary ale szkoda troche bo jak sie nie uda to lipa straszna

Przyciemnij szybkę

Cytat:
2009-05-26 00:10:43, Blazey pisze:
Przyciemnij szybkę

Troche zbyt radykalne Zegarów troche nie będzie widać

najprosciej to czyms przeciac na obkolo a pozneij spawarka do platiku i bedzie gicior albo lutownica jak nie masz spawarki, przynajmiej ja bym tak zrobil

szybka jest zgrzana z obudową na amen.

Proszę o zmianę tytułu na taki aby był zgodny z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam wątek po 24h.