Problem z centralnym zamkiem - Accent 95r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy, a ponad to swojego Accent-a posiadam dopiero 2 miesiące.

Problem jest następujący:
Nie działa centralny zamek. Nie można zamknąć kluczykiem wszystkich 4 drzwi - tylko te od kierowcy reagują na kluczyk. Jedynie palcami naciskając te "dzyndzyki" w pozostałych drzwiach mi pozostało Sad Mam też w aucie autoalarm, naciskając przycisk zamykania w pilocie zamykają sie tylko drzwi kierowcy, pozostałe nie drgną... aczkolwiek jak ręcznie je pozamykam to pilotem moge je otworzyć... no ale nie mogę zamykać ich ani pilotem ani kluczem... Bezpieczniki wyglądają na dobre.

Proszę o pomoc. Jestem bardzo zdesperowany Sad
Pzdr,
Przemek

kontakt: djsacrifice@wp.pl

Czesc
z tego co piszesz to masz do wymiany siłownik "master"(actuator)-centralnego zamka w drzwiach kierowcy ::
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: arturvip dnia 2009-08-26 19:32:55 ]

TEMAT ZAMYKAM

wizyta u elektromechanika pomogła... trzeba było przeczyścić siłownik master w drzwiach kierowcy...

rozebranie 1 drzwi - 50 zł
przeczyszczenie siłownika - 30 zł

razem: 80 zł koszta naprawy tej ustreki

Cytat:
2009-08-27 09:58:10, Sacrifice pisze:
TEMAT ZAMYKAM wizyta u elektromechanika pomogła... trzeba było przeczyścić siłownik master w drzwiach kierowcy... rozebranie 1 drzwi - 50 zł przeczyszczenie siłownika - 30 zł razem: 80 zł koszta naprawy tej ustreki

Jesteś jednym z wielu przykładów dlaczego nie warto tracić czasu na odpisywanie na wasze prośby o pomoc..............