Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2009-03-08 20:11:05 Mam kilka pytań, umieszcze wszystkie w jednym poście żeby nie zakładać kilku topiców.
1. Klamka tył. Klamka wraz z obudową w ostatnim czasie poluzowała się dość znacznie. Niestety ułamal sie kawałek kołnierza. Po otwarciu drzwi klamka blokuje się. Żeby ją wymienić muszę rozebrać tapicerkę drzwi? 2. Światła. Czy w espero po włączeniu świateł drogowych mijania gasną? Mam dziwne wrażenie, że wcześniej świcieły mijania i drogowe jednocześnie. 3. Zawieszenie tył. Jest jakiś sposób na to aby tył mojego esperaka nie był niżej niż przód? Mam dużą butlę gazu więc prawdopodobnie ma to wpływ na 'ubicie'. Wymiana sprężyn na nowe tutaj pomoże? |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-03-08 21:28:14 Co do klamki polecam kupić poxyline wklej w dziore wyrównaj papierem ściernym i pomaluj sprayem zeby wymienić klamke musisz wyjąść całą tapicerke .duzo roboty i ciezko jak póżniej znów sklejic .Zreszta to spomplikowane mozna wogóle popsuc mechanizm .pelno drucikow.Co do świateł to nawet jak swieca 2 co co? lepsze oświetlenie hehe.oczywiście wymiana sprezyn na 100% pomoze do tego mozna jeszcze kupić gumowe wkladki miedzy sprezyny które usztywnią zawieszenie
.WIdze ze taki sam kolor jak mój Tez niedawno kupiłem i zarejestrowalem sie na forum i widze ze tez z łodzki Mam nadzieje ze na zlocie w tomaszowie sie spotkamy [ wiadomość edytowana przez: Mieszczan dnia 2009-03-08 21:32:16 ] |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-08 21:30:38 1) tak musisz sciagnac, inaczej nie dostaniesz sie do srub.
2) przy blindzie zdaje mi sie ze dzialaja mijania oraz drogowe, ale jesli wlaczysz drogowe to mijania gasna. 3) sa sprezyny twardsze ktore mozna zastosowac, sa "gumy usztywniajace" choc czy one co kolwiek pomoga w tym temacie to nie wiem. PS masz takze przelacznik (regulator) swiatel gora dol. U mnie butla w kole i nie sadze aby bardzo auto poszlo w dol |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-03-08 21:49:26 1. Światła.
Na stronie internetowej www.espero.of.pl znajdziesz instrukcje jak przerobić światła. Koniecznie przeróbkę zacznij od przekaźników, później połącz 2 odpowiednie przewody i po kłopocie. 2. Zawieszenie. Polecam bardzo dobre i sprawdzone przez wielu klubowiczy zestaw. Sprężyny - Jamexy, niebieskie utwardzone Amorki - Gazowe Kayaba |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-03-08 23:29:09 wszystko idzie zrobić ja mam tył podniesiony 10 cm a przód 6 cm jak butla jest pełna auto nie siada |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-03-09 00:42:05
ciekawe |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-03-09 07:11:52
A co Cię dziwi? Przecież w oryginale tak dokładnie jest. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-03-09 13:53:01 specjalnie dzis jeszcze sprawdzalem i przy blindzie dzialaja drogowe oraz mijania. |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2009-03-10 09:55:34
Możesz zrobić foto? Chciałbym wymienić żarówki mijania. Obecne H1 święcą tak jak by chciały a nie mogły... Jest po prostu za ciemno... Wybrać jakieś szczególne? |
Zzzz Opel astra Torun | 2009-03-10 14:16:16 osram nightbreaker sa ok tyle ze maja nizsza trwalosc niz zwykle markowe zarowki(cos za cos) |
mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2009-06-07 22:00:12 Nie zgodziłbym się.
|