Zarowki w przednich lampach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad wymiana zarowek na jakies efektywniejsze. Moze ktos ma doswiadczenia z zarowkami typu:OSRAM SILVERSTAR,NIGHT BREAKER ,COOL BLUE lub konkurencji Philipsa: NightGuide DoubleLife, BLUEVISION+,POWER2NIGHT itp.
Czy poniesione koszty sa warte efektu? Podobno zywotnosc ich jest wybitnie niska,a ceny sa znacznie wyzsze od zwyklych TUNGSRAM-takie mam aktualnie zamontowane.

[ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2010-02-14 19:39:05 ]

zmieniłem na "cool blue" (H4) w mojej Rav4, są dużo lepsze,jaśniej świecą, o trwałości trudno coś powiedzieć, zbyt krótko je mam, ogólnie polecam. Żarówki tylko renomowanych firm, czyli Osram, Philips, Hella.

no ładnie świecą, ale moim zdaniem nie warto. droższe a wcale dłużej nie świecą. chyba że zależy Ci na wyglądzie

Philipsowe NG całkiem ładnie świecą, wyraźnie lepiej po poboczu, a żywotność też mają niezłą,jak na mój gust. Około 40tys. km ( ok. 2 lata ) wytrzymał mi pierwszy komplet. Padły po kolei w odstępie 2 miesięcy. Drugi komplet na razie ma trochę ponad 20tys. km i jeszcze świeci
Pozdro.

Cytat:
2010-02-15 01:14:17, kleeb pisze:
no ładnie świecą, ale moim zdaniem nie warto. droższe a wcale dłużej nie świecą. chyba że zależy Ci na wyglądzie

Wyglad,to sprawa drugorzedna,bo wazniejsze zebym to ja widzial,a nie mnie widzieli Trudno sie zdecydowac,co co roku wymieniac zarowki za stowke,to raczej nie dla mnie

Cytat:
2010-02-15 08:31:31, jadzka1233 pisze:
Wyglad,to sprawa drugorzedna,bo wazniejsze zebym to ja widzial,a nie mnie widzieli Trudno sie zdecydowac,co co roku wymieniac zarowki za stowke,to raczej nie dla mnie

Ja tam guzik widze po ciemku ,wiec zakladam wszystko na czym pisze +50% lub +60% wiecej swiatla przewaznie jakis Tungsram Obsram lub Philips przewaznie kosztuja w przypadku H4 35 zl aczkolwiek kupilem tez za 25 zl dwie sztuki na takiej zapyzialej stacyjce gdzie bym sie zarowki nie spodziewal Orlen chyba pisalo na plocie
Roznica w swieceniu jest kolosalna wystarczy wlozyc do jednego reflektora i przylozyc biala kartke papieru pod katem 45 stopni tak aby odbiciem poswiecic sobie po oczkach.Przy 30 tys rocznie wymieniam je co pol roku , na swiatlach zawsze jezdzilem caly rok.