Światła w Camry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jeżdżę niedawno zakupioną Camry i wszystko jest w miarę OK.
Jedyny problem który mi przeszkadza(i to mocno) to światła.Są po prostu cholernie słabe.Drogowe i mijania.Z tego co ustaliłem to są tam żarówki o mocy 60/55 W.Co można zrobić.Odbłyśniki nie są brudne czy skorodowane.Przesiadłem się do tej Toyoty z S klasy Mercedesa W 126.Nie był może taki bystry jak Toyota no ale światła to miał nieporównywalnie lepsze.Doradźcie coś.Chciałbym trochę pojeździć tą Camry.Aha.Nie jestem 60- letnim dziadkiem,okularów nie noszę i nie mam wady wzroku.
Pozdrawiam

Toyota zawsze miala oswietlenie do niczego,ale nie wierze ze w starym aucie nie sa zakurzone odblysniki,to sie poprostu nie zdarza
Sposoby sa dwa albo zalozyc zarowki typu +60% wiecej swiatla-swieca zauwazalnie lepiej przy takiej samej mocy,ale zywotnosc maja krotsza.
Mozna tez wyprac reflektory i to daje niezly efekt.
Odblysnik i szklo pokrywa sie z czasem takim drobnym kurzem ze go prawie nie widac...tzn jak sie porowna z nowym to widac ze odblysnik jest o ton ciemniejszy co bardzo pogarsza swiecenie.
Sposob jest prosty i skuteczny,a podal mi go kiedys wlasciciel starej Camry.
Trzeba wyjac reflektory zdemontowac silniczki,i pojsc z reflektorami do wanny Nalac ludwika z woda wrzucic szmate z bawelny-moga byc stare majtki
Pod zadnym pozorem nie dotykac odblysnika paluchem ani paluchem na szmacie !!!!!!!-bo mozna zetrzec cienka warstwe odblasku.
Trzeba wylacznie potrzasac reflektorem a szelatajaca wewnatrz szmata zrobi swoje.
Pozniej bardzo dokladnie wyplukac woda i odstawic na slonce lub na kaloryfer lub suszyc suszarka do wlosow przez dobre pare godzin.Efekt murowany.

Big, rozbierałem reflektory z ( wtedy ) 14-letniej Camry.

Zaznaczam, że reflektory te były w samochodzie od nowości, a auto bezwypadkowe.

Odbłyśniki nie były zakurzone, skorodowane, zmatowione, a klosze nie były spiaskowane.

Fotka g...nej jakości, ale czym się ma, tym się robi

Światła w Camry uważam za bardzo dobre, pod warunkiem oczywiście, że są to fabryczne reflektory, i nie były rozszczelnione.

Adi, sprawdź, czy nie masz jakichś Depo, czy innego badziewia.

Sposób, opisywany przez Biga też może przynieść pożądany efekt.

W ostateczności, polecam regenerację odbłyśników. W Cieszynie jest firma, która robiła mi odbłyśniki do soczewek Xe, i będzie Pan zadowoloooony

pzdr