[ASTRA F] Kierunkowskazy: kontrolka świeci a żarówki nie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z kierunkowskazami: czasami (mam wrażenie że częściej po deszczu) po włączeniu zapala się ciągłym światłem kontrolka od migaczy ale żarówki nie migają ani nie świecą się. Problem dotyczy obu stron. Awaryjne działają normalnie. Czy to przekaźnik? Jeżeli tak to gdzie on jest zamontowany?

Oczywiście należy wymienić włacznik świateł awaryjnych. Koszt ok 45 zł. Kiedy pojawi Ci się ten objaw spróbuj poruszać delikatnie włacznikiem awaryjnych. Na 100 procet to jego wina lub wypętej wsówki kabli od tegoż.

ma rozumieć że problem z kierunkowskazami leży w we włączniku świateł awaryjnych które działają prawidłowo? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem?

Przynajmniej u mnie tak jest. Awaryjne działają a kierunkowskazy czasami tak jau u Ciebie. Co ciekawe efekt niedziałania kierunkowskazów występuje w momencie gdy nie działa podświetlenie wyłącznika awaryjnych. Swoją drogą czy zauważył ktoś że awaryjne działają w na przemiennie z kontrolką jak jest właczony zapłon a jak jest wylączony to zgodnie z kontrolką? Czy tylko moja astra taka dziwna

miałeś racje: coś z przełącznikiem awaryjnych jest nie tak. Przeczyściłem styki i na razie jest ok - jak się problem powtórzy to trzeba będzie wymienić dziada. Dzieki za info

Przekaznik jest jeden do awaryjnych i kierunkow.
Koszt w sklepie okolo 80 .
U mnie info za darmo.
Kupisz za 20, wiem gdzie.

przekaznik juz sobie wymieniłem. Za 25

Cytat:
2009-08-01 16:59:05, mutra pisze:
miałeś racje: coś z przełącznikiem awaryjnych jest nie tak. Przeczyściłem styki i na razie jest ok - jak się problem powtórzy to trzeba będzie wymienić dziada. Dzieki za info

Niestety na pewno się powtórzy . Włącznik awaryjnych nie jest szczególnie trwałym podzespołem tego pojazdu

Na szczęscie nie jest też szczególnie drogi