[VECTRA] - grzechotanie na luzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam vecte 2.0 di i na luzie slychac grzechotanie po wcisniesciu sprzegla spokoj.podobno to kolo dwu maowe???

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-03-30 08:40:55 ]

w vectrach b nie ma koła dwumasowego, jest tradycyjne sprzegło na wysprzegliku i hydraulice.... obstawiam wysprzeglik...

Mam tak w służbowym. Jakaś osłona blaszana przy skrzyni się poluzowała i już tak trzy lata brzęczy.

ale to nir brdzie jakas blaszka,bo po wcisnieciu sprzegla jest cicho

U mnie też. To proste. Po wciśnięciu sprzęgła bebechy skrzyni nie telepią się z silnikiem.

czyli moge szukac nowej skrzyni??????????

Albo warsztatu w pobliżu z kanałem i kolesia, który oblooka czy to blaszka czy skrzynia sama w sobie

Cytat:
2009-03-30 00:20:34, ulter25 pisze:
mam vecte 2.0 di i na luzie slychac grzechotanie po wcisniesciu sprzegla spokoj.podobno to kolo dwu maowe??? [ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-03-30 08:40:55 ]

Obstawiam łożysko oporowe

tez stawiam na łozysko oporowe. standard w autach jak grzechocze a przy wcisnietym sprzegle nic nie slychac

a mnie nastraszyli ze to jakies kolo dwumasowe:/

sorka chlopaki ze tak dlugo odp ale mialem kompa rozwalonego.rozwiazalem ten problem.tarcza i docisk byl smietnik oraz opor.wszystko mialo takie luzy.ale nie ma co sie dziwic jeszcze bylo orginalne LUK GM.zalozylem tez LLUKA.i juz jest bez problemu.ale tyle jest roboty.magiel.wozek wszystko trzeba zdejmowac. i przy okazji wymienilem poduszke pod skrzynia