Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-07-29 11:15:24 Witam mam pytanko co sądzicie o klockach hamulcowych niemieckiej firmy "BRECK" (cena 89zł). Po wstępnych oględzinach stanu zużycia stare klocki starczą na nie mniej niż 5 tys. ale chce zmienić z uwagi na przerażliwe piszczenie bo nie chce straszyć przechodniów Facet ze sklepu z częściami Deawoo radzi żeby dołożyć pare groszy i kupić właśnie tą firmę. Mi chodzi o to żeby nie było tak że zamienił stryjek siekierke na kijek i że przejade kilkaset kilometrów i znowu bedą piszczeć. Mogę nawet kupić i za ponad 100zł byle by była cisza i spokój Co sądzicie Panowie? |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-07-29 20:54:39 klubowy mechanik poleca Remsy
Ja odradzam redhaus-y chyba ze chce ktoś twarde klocki ktore piszcza ;/ |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-07-29 21:37:21 Powiem inaczej...co zestaw (tarcza/klocek) to inna zdanie :
Polecane Remsa ..piszczą .../w miarę świeża opinia dwóch ludzi/ i wcale nie są takie debeściarskie !...sam jeździłem..narzekać nie mogę ale bez hurra optymizmu - po prostu b.przyzwoite w swojej cenie Niepolecane przez Owoca road-house ..bardzo poleca JaRabbit..., że optymalnie miękkie i nie piszczą Jedni narzekają na Ferrodo ..inni bardzo chwalą ...itd itp ... Na pewno nie kupuj najtańszego badziewia ...bo tu jest naprawdę loteria - masz od malina w miarę obiektywnie pozytywną opinię od jakiejś już grupy ludzi ...myślę że spokojnie możesz kupić tego Breck-a i samemu sprawdzić jak to hula - a my czekamy na opinię |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-07-29 21:53:03 kupuj śmiało ja już od dawna mam je w espero i są ok, a w vw scirocco też je miałem i zero problemu |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2009-07-30 10:46:16 osobiście mam Lucasa. Jak kupowałem oryginały to były lucasy. Przejechałem na nich 40-45 tys i zmieniłem bo coś chrobotało myślałem że to klocki bo tyle tys km bez patrzenia kupiłem nowe i zamontowałem. Montując zniszczyłem je przez wciskanie, po wyjęciu okazało się że były w dość dobrym stanie (przez demontażem oczywiście). Chrobotanie okazało się w bębnach cylinderek poszedł - przepuszczał). Co do Brecków mam mam klientów którzy przychodzą po nie bo tam kolega czy mechanik polecał je. Wczoraj była klientka (ma mesia klasa A) i pytała się o nie bo kupował je jej znajomy( w tym samym samym samochodzie ma zamontowane) i jest z nich zadowolony. Ale był taksówkarz i powiedział że nie weźmie ich bo piszczały mu. Z doświadczenia kupla mechanika wynika że mogą piszczeć (miał tak kilka razy bo tarcza była zapieczona - przegrzana) po wymianie tarczy piszczenie zanikło. Ale zdarza się że piszczą dalej (błąd fabryczny). Niedawno montował bosha to tak kwiczały że psy i koty ze strachu uciekały. Reklamował je i reklamacja uznana. Miały kawałki metalu w materiale ściernym. Miałem ferodo w poldku to zaczynały mi hamować po 1 km jak się hamulce rozgrzały ( były za twarde). Poczytaj na forach wszystko jedno jaka firma czy część ( opony, olej , tarcze , klocki komórka czy nawet samochód albo coś jeszcze innego) jedni są zadowoleni drudzy psioczą a trzecim jest wsio ryba myślę że zależy od partii produkcji. |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-07-30 11:34:40 Ja kupiłem koreańczyki i wszystko ok nie narzekam |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-07-30 12:10:27
Ja również, podobnie jak JaRabbit, mogę polecić klocki RH - miękko hamują i nie piszczą. Niestety w poprzednim roku gdy zmieniałem przednie klocki z tarczami nigdzie nie mogłem ich dostać i zdecydowałem się na klocki Hart. Porażka piszczą jak dobry skład kolejowy. |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-07-30 13:22:11 tak jeszcze odnosnie piszczenia
na tyle mam klocki girlinga oraz tarcze tej marki kupiłem troche z musu bo na dany dzien mieli na 'składzie" w sklepie komplety harta, chyba lucasa oraz ate a ten girling był gdzies cenowo posrodku.... takze absolutnie nic nie piszczy, wykonanie b.dobre wiec bym sie nawet zastanowił nad przodem z tej firmy... |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-07-30 13:26:00
zmieniałeś belke czy same tarcze zamontowałeś? |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2009-07-30 18:38:18
tez od niedawna uzywam klocków Lukasa i nowe tarczki ale nie pamietam juz jakie. jest fajnie Nie piszczy Pozdro. |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-07-31 13:37:57 Serdecznie dziękuje Panowie za wszystkie porady Ten towar jak widać dobrze się sprzedaje bo jak zajechałem pierwszy raz to nie było i musiał zamówić żebym mogł dziś odebrać. W każdym razie w następnym tygodniu zmieniam i poinformuje was o efektach (bogdana też ) i jak ktoś ma chęć to piwko postawie za dobrą prognozę
P.S. Taka mała ciekawostka te klocki śmierdzą tak jakby się kobieta kilka dni nie podmywała!!! [ wiadomość edytowana przez: kondziak dnia 2009-07-31 13:38:26 ] |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-07-31 14:26:21
Tego to jeszcze nie miałem (nie)przyjemności doświadczyć |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2009-07-31 14:50:23 Starą rybą śmierdzą - potwierdzam |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2009-07-31 14:56:52 Krótko mówiąc kuter rybacki XIII w. |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-08-14 21:08:14 Panowie zmienione,przetestowane i wszystko O.K. szczerze polecam i oczywiscie zapraszam na piwko póki jestem na urlopie dobrej nocy. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-08-14 23:38:08
dystans testu ? kurdee....browar... ...a nie jesteś czasem na urlopie w Katowicach ? |
kondziak Mesio E-Classe W210 Białystok | 2009-08-22 11:49:22
Dystans krótki założone z 3 tygodnie temu to gdzieś z 500km zrobiłem a urlopuje się na mazurach serdecznie zapraszam |