[mk VII] Auto ucieka na lewo oraz ściąga w prawo.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu ściąga mi auto na lewą stronę(zbieżność ustawiona, końcówki drążka wymienione, końcówki stabilizatora także)

o co chodzi...

Na kiedy puszczam nogę z gazu auto ucieka na prawo, kierownica także gwałtownie skręca o jakieś 2 cm. kiedy dodaje gazu wraca do swojej pozycji.

Druga sprawa.kiedy jadę ze stałą prędkością auto nagle ucieka na lewo, znowu takie jakby szarpnięcie kierownicą tyle że wtedy ona się nie rusza...

Koła są proste, wyważone. na 13 było tak samo jak teraz na 15. rozbierałem hamulce z prawej strony juz dwa razy bo myślałem że to one blokują koło ale raczej tak nie jest.

[ wiadomość edytowana przez: coastbasse dnia 2009-09-04 21:28:06 ]

tuleje wahacza pewnie do wymiany

tez obstawiał bym tuleje

zapomniałem. Tuleje tez wymienione. wszystko było wymieniane przed wakacjami.

a tuleje orginaly?ja na zamiennikach zrobiłem 1000km może i zaczeło mnie nosić

Zamienniki niestety

Cytat:
2009-09-04 20:43:18, coastbasse pisze:
Zamienniki niestety

To masz przyczyne, koszt kpl oryginałów to 100-110zł

ja na jedna strone 90 zeta płaciłem

ok zacznę od tego. a skrzypienie zawieszenia może mieś z tym coś wspólnego?

90zł za jedna strone, to przepłaciłes podwojnie, bo nie ma nigdzie tuleji oryginalnych w jakims lepszym zestawieniu za 2x wiecej, chyba ze mowisz o poliuretanach.
Motorcraft/FORD kosztuje ok 112zł, tyle ja płaciłem.

A co do skrzypienia to zazwyczaj skrzypią gumy poprzeczki stabilizatora, kup takie z wkładka z materiału, likwiduja skrzypienie i na troche dłuzej starczaja.
Mozna pokusic sie od Fiesty, bo ma mniejsza srednice stabilizatora, co przy escorcie zniweluje troszke lepiej luz jak i na ciut dłuzej starczy.

Proszę edytować tytuł aby był zgodny z regulaminem działu.

Tak jak mówiliście, były to tuleje z lewej strony i pęknięta śruba. Jechałem akurat do Gliwic do luby i pod samym zakładem na toszeckiej urwała się śruba. Teraz już są oryginały i głowę mam spokojną.

Cytat:
2009-09-04 20:43:18, coastbasse pisze:
Zamienniki niestety

Zgadza się,ja jestem w trakcie wymiany

tuleja mała-16
tuleja duża-42
Komplet na jedną strone-58 zł.,,oczywiście oryginał

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-09-13 11:22:12 ]

ja za orginaly dalem mniej niz 70 zł za strone w serwisie forda we wrocku