Zbiornik paliwa Corolla D4D - pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam problem ze zbiornikiem paliwa w mojej corolli D4D sedan rocznik 2002 diesel. Zbiornik przecieka i należy go wymienić i tu pojawiają się schody . Szukam i szukam używanego (cena z ASO zdecydowanie za wysoka) i co prawda jest dużo ogłoszeń ale są to zbiorniki od hatchbacków. Jeden mechanik mówi, że na 99% powinien pasować, drugi że już niekoniecznie. I w tym momencie stawiam to pytanie na forum: czy do E12 będą pasować zbiorniki paliwa od wszystkich wersji nadwozia?

Bardzo proszę o odpowiedzi bo przecieka jakby coraz bardziej

Porownaj numery czesci
http://www.toyodiy.com/

No byłam na tej stronie i z tego co widzę sam zbiornik paliwa jest oznaczony tym samym numerem zarówno w sedanie jak i w hatchbacku. Róźnią się tylko numery tych śrubek? nakrętek? czy nie wiem jak to się tam nazywa. I co z tego wynika? Czy to oznacza, że zbionik pasuje ale problem może być z tymi śrubkami? Czy śrubki jako, że będą od mojej toyoty będą pasować? Czy ktoś miał taki problem ze zbiornikiem?? Dziś usłyszałam, że nie ważne czy zbiornik od diesla czy od benzyny czy od sedana czy od hatchbacka, tylko czy plastikowy bądź metalowy. Ludzie pomóżcie bo już zgłupiałam. Jeden mówi to, drugi tamto. Nie umiem naprawiać samochodu, nie znam się na sprawach technicznych, a mam problem, na który nie umie mi udzielić jasnej odpowiedzi paru tzw. 'mechaników'.

skoro oba zbiorniki mają te same numery części to oznacza, że w sedanie jak i w hatchbacku są identyczne zbiorniki. Śruby bądź nakrętki będą ze starego zbiornika, nie powinny się one ukręcić. Na Twoim miejscu kupiłbym taki zbiornik i resztą się nie martwił, nawet razem z pompką która jest w zbiorniku, a jeżeli bez niej to pomyślałbym jeszcze o uszczelce pod ową pompę.