Brewki, rzęsy do Corolli e12 sedan lub kombi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam nakładek na reflektory do Toyoty Corolli e12 ale Kombi.
Na aukcjach są tylko do wersji HB.
Ktoś się spotkał z takim towarem?

Po co zeby wygladalo wiesniacko czy zeby mniej swiecily??

Te reflektory są zaduże i wyglądają wieśniacko. Nakładki górne nie spowodują, że będą gorzej świecić.

ale beda wygladaly troche agro... jestem wielkim przeciwnikiem brewek i bede je odradzal kazdemu.

NIE ROB TEGO!!

kup sobie ladna felge i auto bedzie wygladalo ladnie. przyciemnij szyby. takze bedzie wygladalo ladnie. ale nie brewki...

pozdrawiam

Trzeba było kupić auto, które Ci się podoba, a nie teraz kombinować.

Jak dla mnie festyn, ale "de gustibus..."

pzdr

Cytat:
2009-11-29 19:24:04, panjarekp pisze:
Szukam nakładek na reflektory do Toyoty Corolli e12 ale Kombi.

nie słuchaj ich, nie mają e12, więc nie widzą o czym mówią, a wieśniackie to jest przyciemnianie szyb

muszę powiedzieć, że swego czasu zgłębiłem temat bardzo dokładnie i muszę cię zmartwić nie ma czegoś takiego

wg mnie w przypadku naszych aut znacznie poprawiła by to wygląd przodu, nie wiem komu do głowy przyszedł taki pomysł wsadzenia takich lamp z lokomotywy do auta

no w każdym razie drążyłem temat, aż kolega na XTT wrzucił dokładny przepis jak wykonać sobie samemu z żywicy epoksydowej

no ale trochę z lenistwa, a trochę z faktu że już się jakoś oswoiłem z tymi lampami, to dałem sobie spokój (jak na razie )

Jak widać, są gusty guściki. Alufelgi mam, szyb nie przyciemnie ale szkoda, że nie ma takich nakładek na reflektory. ..

Mam informację, że firma TFBTuning myśli o rozpoczęciu produkcji. Ma już nawet wzór takich brewek do reflektorów do Corolli e12 kombi i sedan. Podaję ich stronę:
Tuning FTB

Cytat:
2009-11-30 11:38:11, marcinm pisze:
Trzeba było kupić auto, które Ci się podoba, a nie teraz kombinować. Jak dla mnie festyn, ale "de gustibus..." pzdr

Niby,,... non disputabat est",ale kostki do gry ,plyty CD na lusterku,kudlate albo i nie kondomy na kierownice,brewki i zajebiste wydechy,gdzie spaliny nie wiedza ktoredy do wyjscia rozwalaja mnie na lopatki.
To jak zakladac kondoma z pajacykiem na fujare Ani ladne ani praktyczne.

Nawet nieobyte oko dostrzeże, że Corolce e12 reflektory są za duże, dla porónania następca.

http://www.trc-tuning.com/_products/_toyota_lexus/_corolla/_e12/_corolla_e12_body.htm

znalazlem cos takiego...

Wersja dla hatchbacka

ale Ty masz kombi wiec pewnie bys poszukal takich??
http://www.trc-tuning.com/_products/_toyota_lexus/_corolla/_e12/_trc_e12_swbl_01f.jpg

No właśnie, czy takie reflektory nie wyglądają lepiej?

Zdecydowanie nie wyglądają lepiej.

Corolla ( zwłaszcza sedan i kombi ) to rodzinny dupowóz, i, czego by z nimi nie robić, to rajdówką nie będą.

Zamiast kombinować, jak zepsuć wygląd auta lepiej pokombinuj, jak poprawić jego osiągi i prowadzenie.

Co do następcy, to to już w ogóle jest jakaś porażka stylistyczna.

Ale może ja się nie będę wypowiadał... wszak wiadomo, czym jeżdżę

pzdr

"pokombinuj jak poprawić jego osiągi i prowadzenie"
Co masz kolego na myśli?

pewnie szlifowanie dolotu, wylotu, kute tłoki, walki rozrzadu, zawory, rozwiercanie glowicy, planowanie glowicy, nowy wydech, sportowe zawieszenie, szersze opony. ewentualnie jakies duze turbo.

niee

myślę że raczej chodzi o wymianę silnika , choć chyba tu gdzieś ktoś pisał, że lepiej kupić auto takie jak się chce, a nie potem kombinować

wracając do brewek, to te ostatnie mi się nie podobają, myślałem o tak wyciętych i przykrywających ten dodatkowy margines dookoła reflektora, nie zachodzących na sam odbłyśnik

Cytat:
2009-11-30 23:05:59, Bigelektron pisze:
To jak zakladac kondoma z pajacykiem na fujare Ani ladne ani praktyczne.

Cytat:
2009-12-01 22:07:31, panjarekp pisze:
"pokombinuj jak poprawić jego osiągi i prowadzenie" Co masz kolego na myśli?

Mniej/więcej to, co pojawiło się w kolejnych postach.

Auto niewątpliwie prowadzi się jak wóz z węglem, bo wszystkie Toyoty ( oprócz Supry, niektórych Celic i MR2 ) tak mają, więc tu sporo można poprawić.

To samo z silnikiem. 1CD osiągami nie powala, chyba że mówimy o osiąganiu niskiego spalania.

Z tego, co mi wiadomo, w rzeczonym aucie nie ma też zbyt dobrych hamulców, tzn. są takie, które starczają na jedno hamowanie.

Jak chcesz robić rajdówkę, to ja bym zaczął od mechaniki, a optykę zostawił sobie na czas, kiedy auto będzie już tak jeździć, że aż będzie się prosić o jakieś dodatki, podkreślające jego usportowiony charakter.

Póki to nie nastąpi, podpisuję się pod postem o pajacyku

pzdr