Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
78theo Corolla Wagon Olsztyn | 2009-09-17 07:18:49 Dzięki za podpowiedź. Dzisiaj jadę do mechanika i zapytam go o to. Znając szczęscie, to pewnie tego nie sprawdził. Dam znać jak naprawi.
Dzięki za info |
78theo Corolla Wagon Olsztyn | 2009-10-05 19:28:13 No i nie pomogło. Samochód z przerwami 2 tygodnie u mechanika. Po moich kilku prośbach rozebrał ISC (mówił że to silniczek krokowy) wyczyścił i .. nie pomogło.
Co to może być? Czy normalne jest, że jak odkręcę zawór zbiornika paliwa to słychać głośny syk, jakby zassał powietrze? A może to komputer?? POMÓŻCIE PROSZĘ!!! |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-10-05 22:28:31
To normalne ze syczy. Spruboj odpalac z lekko nacisnietym pedalem gazu,lub jak odpali i bedzie kulec lekko nacisnij gaz. Jezeli bedzie lepiej tzn ze zle wyczyscil zawor ISC.Jezeli bedzie gorzej tzn ze paliwo cofa sie do baku,i zanim pompa sie wyrobi cisnienie paliwa jest za niskie. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
78theo Corolla Wagon Olsztyn | 2009-11-06 18:05:15 No i naprawiłem po takim długim czasie.... Okazało się, że problem leży w czujniku temperatury płynu chłodzącego w silniku. Problem o tyle dziwny, bo komputer nie pokazywał błędu, a czujnik najprawdopodobniej oszukiwał i podawał wyższą temperaturę przez co zimny silnik dostawał za niskie obroty i nie chciał zapalić.... (coś takiego mniej więcej mówił mi elektomechanik)Jakby ktoś szukał czujnik to podaję numer 89422-16010. Czujnik w toyota ok 300 zeta, ale kupiłem zamiennik za 80 i na razie działa
Dzięki za pomysły, teraz mam wyczyszczony silnik i pewnie długo będzie mi służył... |