Puchar Youngtimer Party 2009

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Puchar Youngtimer Party 2009

Organizowane przez nas Youngtimer Party, po sześciu udanych edycjach, przyjmuje formę Pucharu Youngtimer Party. Chcemy dać zawodnikom szanse wyłonienia najlepszych kierowców całego sezonu.

W roku 2009 odbędą się trzy eliminacje. Pierwsza z nich będzie miała miejsce w dniach:
28-29 marca, tradycyjnie na Torze Poznań. Formuła sportowa imprezy pozostanie bez większych zmian. Pracujemy jednocześnie nad nowymi atrakcjami dla kibiców

Kolejne eliminacje odbędę się latem (prawdopodobnie w okolicy połowy czerwca), oraz jesienią.

Szczegóły dotyczące imprezy, już wkrótce znajdą się na stronie www.youngtimerparty.pl, oraz będę pojawiać się sukcesywnie na forum.

Zapraszam

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2009-01-18 23:43:31 ]

Oczywiście się wybieram! Mam nadzieję, że oprócz znanych mi fanów Opla spotkam też kogoś z F 127-128 KP. Kto jeszcze ma zamiar startować?

No no... Termin już jest a Fiat jeszcze nie pomalowany .

ja postaram sie przyjechanc 127

Cytat:
2009-01-19 21:59:43, vergasser pisze:
No no... Termin już jest a Fiat jeszcze nie pomalowany .

A kolega vergasser przypadkiem nie kupił ostatnio kubełka na Allegro? Na Youngtimer Party się przyda

planuje sie pojawic. zobaczymy czy uda mi sie do tego czasu auto przygotowac, generalnie od pazdziernikowej edycji stoi nie ruszany.

też zamierzam się pojawić moim nowym nabytkiem
jak na wiosnę ruszę z pracami do powklejam foteksy.

AUTOMOBILKLUB WIELKOPOLSKI
Koło Youngtimer

Zaprasza na
Puchar Youngtimer Party 2009 – 1-sza eliminacja

Termin imprezy: 27-29 marzec 2009 (piętek-niedziela)
Miejsce imprezy: Tor Poznań ul. Wyścigowa 3, 62-081 Przeźmierowo
(GPS N:52°25'3" E:16°47'49")

W roku 2009 wszystkie edycje Youngtimer Party będą częścią klasyfikacji pucharowej. Wyniki Pucharu Youngtimer Party 2009 ogłoszone zostaną na ostatniej, jesiennej edycji.
Do klasyfikacji pucharowej zaliczane będą najlepsze wyniki dwóch spośród trzech eliminacji zorganizowanych w roku 2009.

W programie imprezy m.in.:
- 7 zróżnicowanych Prób Sprawnościowych rozgrywanych na terenie Toru Poznań
- przejazdy toru kartingowego (Próba Sprawnościowa)
- przejazdy Toru Poznań (dwa przejazdy po 3 okrążenia z podziałem na klasy)

Wysokość wpisowego:
170 zł – Kierowca (+ Pilot)
140 zł – Kierowca – Członek Automobilklubu Wielkopolski (+ Pilot)

Przyjmowanie zgłoszeń rozpocznie się 27 lutego 2009 r. około godziny 18.00 na stronie www.youngtimerparty.pl
O wpisaniu na listę startową decydować będzie kolejność zgłoszeń – limit uczestników to 60 Załóg.

Startujący podzieleni zostaną na 5 klas – wg pojemności skokowej silnika* :
Klasa I – do 1000 ccm
Klasa II – od 1001 do 1600 ccm
Klasa III – od 1601 do 2000 ccm
Klasa IV – od 2001 do 3000 ccm
Klasa V – powyżej 3000 ccm

* Samochody z silnikami wyposażonymi w doładowanie przypisane zostaną do klas zgodnie z pojemnością wynikającą z przemnożenia faktycznej pojemności skokowej silnika przez współczynnik 1,5 dla silników z zapłonem samoczynnym oraz 1,7 dla silników z zapłonem iskrowym.

Możliwe jest również utworzenie klas indywidualnych (np. dla określonego modelu) – warunkiem utworzenia takiej klasy jest zgłoszenie przynajmniej 10 Załóg do startu w ramach tej klasy.

Do Imprezy dopuszczone zostaną samochody wyprodukowane do 1986 r. (włącznie). Organizator może dopuścić do udziały pojazdy wyprodukowane po 1986 r. po dodatkowym zaakceptowaniu Zgłoszenia.

Na stronie www.youngtimerparty.pl zamieszczone również zostaną wszelkie szczegóły oraz Regulamin – prosimy o zapoznanie się z tymi materiałami przed wysłaniem zgłoszenia.

W trakcie imprezy dla Załóg dostępne będzie pole namiotowe oraz możliwość wynajęcia przyczep kampingowych za dodatkową opłatą.
Przez cały czas trwania Imprezy na jej terenie otwarty będzie punkt gastronomiczny dostępny dla Wszystkich.

Wszelkie pytania prosimy kierować pod adres: kontakt@youngtimerparty.pl

Zapraszamy Serdecznie
Zespół Organizacyjny Youngtimer Party

Oooooo Rany!!!
Jakbym w gębę dostał!!! Zmiana klas!!! I roczników!!!
Wszystkie moje założenia poszły się...! Przy pojemności 1300 przyjdzie mi się mierzyć np. z Golfem GTi, albo Fiestą XR2i!!!
Specjalnie kupiłem Fiata na Youngtimer Party, a teraz co?
Muszę dużo pozmieniać...
Ale jadę!

Cytat:
2009-02-21 18:23:56, Pereira pisze:
Oooooo Rany!!! Jakbym w gębę dostał!!! Zmiana klas!!! I roczników!!! Wszystkie moje założenia poszły się...! Przy pojemności 1300 przyjdzie mi się mierzyć np. z Golfem GTi, albo Fiestą XR2i!!! Specjalnie kupiłem Fiata na Youngtimer Party, a teraz co? Muszę dużo pozmieniać... Ale jadę!

A to dobrze tak bo ja mam zastave 1.6 16v 103KM 155Nm (1598cm3)

Dla mnie taki rozwój sytuacji jest korzystny akurat .

Czas leci, kto z szanownego gremium się wybiera?

Zgłoszenia ruszyły wczoraj wieczorem.
Moje też poszło, tylko tym razem nie wziąłem przyczepy. Za dużo "pokus" i następnego dnia baaaardzo źle się jeździ
Ale nie wykluczam, że jednak będę nocował... zobaczymy.

Wysłałem po 23, mimo ze auta od jesieni nie widziałem

Zapraszam na stronę: www.agniess.kujawa.org.pl - do galerii zdjęć. Obecnie jest tylko galeria z dnia pierwszego, z soboty. Byc może dzisiaj będzie gotowa również z niedzieli.
pozdrawiam

Eleganckie zdjęcia. Widziałem jeszcze wczoraj przed tym jak padłem spać.

Żaden zgłoszony Fiat 127, ani 128 nie dotarł

Faktycznie, żaden Fiat 127 się nie pojawił.
Ja osobiście miałem kłopoty z silnikiem i resztą. W piątek w południe zdałem sobie sprawę, że nie mam szans zdążyć
Zadzwoniłem do znajomych w Poznaniu i załatwiłem zmianę auta- zamiast 127 pojechała Manta. Nie była w żaden sposób przygotowana do rywalizacji, ale postanowiłem trochę sobie pojeździć. Seryjny dwulitrowy 110 konny motor, miękkie i wysokie zawieszenie, hamulce seria, dość słaba... W klasie, gdzie startowały przygotowane, obniżone i utwardzone auta z mocą często ponad 150 konną (kolega Qbas szacował że jego Golf Pirelli 1,8 ma 190 koni). Niestety, nie pojeździłem za dużo. Miałem trzy awarie: najpierw padł przekaźnik pompy paliwa, ale to zrobiliśmy z kolegą Luzem szybko, potem pompa wodna - zdobycie drugiej i wymiana trwało bardzo długo... W padającym po południu deszczu próbowałem chociaż zaliczyć po dwa przejazdy każdej próby, ale nie udało się - pękł wąż chłodnicy. Już nie zdążyłem naprawić... Próby się skończyły, dostałem dwie taryfy i zakończyłem zawody zajmując 12 miejsce w klasie i 59 w klasyfikacji ogólnej.
Coś pechowa jest ta moja Manta - na poprzednim YTP też nią nie pojeździłem, zaraz na początku padł silnik. Już więcej nią na tor nie pojadę!

AUTOMOBILKLUB WIELKOPOLSKI : Koło Youngtimer
Zaprasza na II eliminację Pucharu Youngtimer Party 2009
Termin imprezy: 10-12 lipca 2009 (piątek-niedziela)
Miejsce imprezy: Tor Poznań ul. Wyścigowa 3, 62-081 Przeźmierowo
youngtimerparty.pl

Zapisy ruszą mniej więcej za tydzień.
Osoby które startowały w wiosennej edycji zachowują numery startowe i maja pierwszeństwo startu, aczkolwiek miejsc powinno starczyć dla wszystkich (jak dotąd udawało nam się przyjąć wszystkich chętnych!).

Formuła imprezy bez większych zmian. Kto był ten wie, a kto nie ten niech sobie kliknie w poniższe linki
Youngtimer Party 1-6

Puchar YTP I eliminacja dzień pierwszy- foto Agniess 1

Puchar YTP I eliminacja dzień drugi - foto Agniess 2

Więcej szczegółów wkrótce.

Zapraszamy!

Liczę na to, że tym razem uda się dotrzeć przynajmniej dwóm 127

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2009-06-12 13:57:10 ]

Przyjmowanie zgłoszeń rozpocznie się 19 czerwca 2009 r. na stronie www.youngtimerparty.pl
O wpisaniu na listę startową decydować będzie kolejność zgłoszeń – limit uczestników to 100 Załóg.

Wysokość wpisowego:
170 zł – Kierowca (+ Pilot)
140 zł – Kierowca – Członek Automobilklubu Wielkopolski (+ Pilot)

więcej info na stronie, w razie pytań najlepiej piszcie na: kontakt@youngtimerparty.pl, lub oczywiście priv, albo forum

Zgłoszenie wysłane, fure szykuje.
Pereira jak Ty? Jakby co na tydzien przed jade do Uniejowa, mozemy spuścic manto mechanikowi, to w tydzien zepnie tyłek i auto wyszykuje