Odpowietrzenie baku w carinie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj problem - odbija notorycznie pistolet podczas tankowania. słyszalem ze moze byc tego powodem zapowietrzenie baku. gdzie tego ustrojstwa szukac i, co wazniejsze, jak zrobic zeby hulało?

Było.
Przekręć trochę pistolet przy tankowaniu i startuj powoli z tankowaniem.
Pozdro.

Perzan, tyle to ja sam wiem - w koncu tankuje juz tak od jakiegos czasu. A zadałem pytanie na forum bo potrzebuje rozwiazania a nie środków zapobiegawczych... dlatego czekam nadal na pomoc.

Jazda...

Cytat:
A zadałem pytanie na forum bo potrzebuje rozwiazania a nie środków zapobiegawczych... dlatego czekam nadal na pomoc.

No to czekaj tatka latka...
Dostałeś (a pewnie nawet sam na nie wpadłeś) rozwiązanie.
Jeżeli takie rozwiązanie Ci nie odpowiada, to masz trzy możliwości:
- napisać do producenta żeby przeprojektował i przysłał Ci zmodyfikowany wlew paliwa,
- samemu coś porzeźbić majzlem, młotkiem, może kawałek rury kanalizacyjnej będzie pomocny...
- zmienić auto.
A teraz bądź łaskaw przyjąć do wiadomości, że każda Carina E tak ma i inaczej nie będzie.
I następnym razem prosiłbym trochę grzeczniej docenić starania innych w chęci niesienia pomocy. Czasem ktoś nie bardzo się zna ale chce pomóc i to też należy docenić, a nie gburowato odwarkiwać.
A z resztą... to jest forum techniczne, a nie kulturalne. Co ja się będę produkował...
EOT.

Nie wszystkie Perzan. Moja carinka tankuje się OK. Wkładam pistolet, blokuję spust i ręce w kieszenie aż odbije. Potem tylko doleję powoli parę litrów i jest full.

A co do Twojego problemu Oriento, to spróbuj tankować na innej stacji. Pistolety na stacjach różnią się od siebie. Może to jest problem.

Mam ten sam problem co Oriento. Tankowalem na kilku stacjach i efekt ten sam

[ wiadomość edytowana przez: Snifeer dnia 2009-12-10 22:56:39 ]

No to może trzeba zdemontować rzeczony wlew, i sprawdzić funkcję odpowietrzania ?

Znam już chwilę tego producenta, i naprawdę ciężko znaleźć rzecz źle zaprojektowaną, za to często spotyka się przewymiarowane ( bebechy silników/skrzyń/zawieszenia ) ,jak i niedowymiarowane ( hamulce ).

pzdr

Pozdro.
Cytat:
2009-12-11 10:08:34, marcinm pisze:
No to może trzeba zdemontować rzeczony wlew, i sprawdzić funkcję odpowietrzania ? [...]

No... tak.
I od razu kupić nowy ?
Tutaj już chyba dwóch takich było (a jeden na 100%) co wymieniali zgnity wlew paliwa
Nie wiem jak Ci to w Camry wygląda, ale jak patrzę na swój, to trzęsę gaciami żebym nie musiał tam niczego w okolicy dotykać
Tym razem to chyba jeden z tych niedowymiarowanych elementów
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2009-12-11 20:05:53 ]

pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Suchy dnia 2009-12-16 22:53:39 ]
[ powód edycji: post nic nie wnosi do tematu watku ]