Braqk sygnału włączonych świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ten temat był poruszany już wiele razy, ale u mnie występuje łącznie z innymi "dolegliwościami".
Nie wyświetla się sygnalizacja nie zamkniętych drzwi kierowcy oraz tylnych oraz często występuje na tablicy rozdzielczej sygnalizacja braku ładowania akumulatora i włączony hamulec ręczny. Przeczytałem wszystkie posty na ten temat.
Przeczyściłem cztery wyłączniki drzwiowe. Mam wątpliwości co do jakości wyłącznika od strony kierowcy, tego na dwa kabelki. Musiałem lutować przerwaną "masę", nowego w żaden sposb nie mogę kupić (Toruń). Zauważyłem, że blachowkręt od strony pasażera przy przednim siedzeniu jest luźny, co powoduje czasami przerwę w dopływie prądu i nie działa rozrusznik. Gdy go poruszę zadziała. Dzisiaj zmieniłem blachowkręt na większą średnicę i mocno dokręciłem. Zobaczę rano, czy jest poprawa. Nadmieniam, że kontrolka ładowania akumulatora i hamulca ręcznego włącza się po ok. 1 km jazdy, a wyłącza się po ok. 3 km. gdy esperak jest już ciepły. Instalacja gazowa. Proszę o poradę i adresy z częściami, może być przez internet.

Dziwna sprawa. Ja chyba na początek bym sprawdził masę, ewentualnie poprawił we wszystkich głównych miejscach nadwozia. Ale wydaję mi się, że przy takich objawach, które się powtarzają najlepszym wyjściem będzie podjechanie do jakiegoś dobrego elektromechanika samochodowego

Cytat:
2009-11-20 21:34:00, rinoo pisze:
Ten temat był poruszany już wiele razy, ale u mnie występuje łącznie z innymi "dolegliwościami".

Owszem,był poruszany wiele razy,ale dotyczyło to Espero. Masz tak bogato wypełniony profil,że może nie dotyczyć samochodu jaki posiadasz

Cytat:
2009-11-23 16:51:27, JaRabbit pisze:
Owszem,był poruszany wiele razy,ale dotyczyło to Espero. Masz tak bogato wypełniony profil,że może nie dotyczyć samochodu jaki posiadasz

Jacku - wyluzuj bo się spocisz

Cytat:
2009-11-23 17:26:52, DeeJay pisze:
Jacku - wyluzuj bo się spocisz

Jestem baaardzo wyluzowany aż zwieracze puszczają

Jacek ma rację..chociaż trochę wrednie

Uzupełnij Kolego rinoo profila ..bo cholera wie co masz za woza

Poza tym...Toruń nie Toruń...skorzystaj z neta w sprawie oryg. wyłącznika (który to faktycznie może być powodem niedziałania "bimbała")
( np. w tym wątku ..klik!
wrzuciłem kilka namiarów dozakupowych pozatoruniowych )

Skoro przeczytałeś wszystkie wątki ..to pewnie doskonale wiesz , że zaświecanie się tych dwóch kontrolek sugeruje uszkodzenie alternatora....(jeśli masz Espero )

ale u Cia tyle objawów , że może faktycznie..."masy" się zgodnie u Cia poodmasowywały....czy inne główno prądowe połączenia ..

Zmierz ładowanie ..zmierz napięcie instalacji...i na zimno (kiedy świrują kontrolki) ..i na ciepło ..kiedy pozornie jest wszystko OK..

Jak nie potrafisz...w wątku bardzo dobra porada innego Kolegi..wizyta u elektryka samochodowego ::

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-11-23 19:33:19 ]