Jak odróżnić lampe przednią europejską od anglika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy na lampie jest jakieś oznaczenie odróżniające lampeeuropejską od anglika

a do jakiego auta?? wzór na kloszu od lewej lampy anglika bedzie odpowiadal wzorowi lampy prawej europejczyka. przynajmniej wedlug mnie. cos tam keidys dawno slyszalem na ten temat wiec nie jestem pewien.

pozdrawiam

Samochód to Toyota Avensis T22 przed FL

Lampy europejskie swieca tak ze granica cienia przebiega poziomo a od srodka odblysnika 15 stopni w gore na prawo aby oswietlac drogowskazy i pobocze.GB ma ruch lewostronny wiec oswietlaja sobie lewe pobocze.

Jak świecą to wiadomo chodzi mi o to jakie jest oznaczenie na lamp europejskiej a jakie na angielskiej

Cytat:
2009-12-04 21:47:49, januszo pisze:
Jak świecą to wiadomo chodzi mi o to jakie jest oznaczenie na lamp europejskiej a jakie na angielskiej

Jak sobie wstukasz w google oznaczenia reflektora europejskiego ,to sie dowiesz ze po oznaczeniach niczego nie mozna stwierdzic ponadto w jakim kraju nadano homologacje lampie.
Czyli np E...costam oznacza ze homologacje nadano w GB,ale niewiadomo na jaki rynek-angielski czy europejski.Podobnie lampa homologowana w Austrii moze byc z przeznaczeniem na rynek Europejski,australijski,Gb itd i bedzie ten sam numerek po znaczniku E

Cytat:
2009-12-04 21:47:49, januszo pisze:

Wiec odpowiedz brzmi wlasnie jak swieca,bo oznaczenie bedzie takie samo dla lewo i prawostronnego ruchu,jezeli lampa homologowana w GB.

Czyli kupując lampe np. na allegro nie mam pewności jaką kupuje, przekonam sie dopiero po zaświeceniu

Cytat:
2009-12-05 09:47:52, januszo pisze:
Czyli kupując lampe np. na allegro nie mam pewności jaką kupuje, przekonam sie dopiero po zaświeceniu

No nie zupelnie,mozesz zadac pytanie sprzedajacemu,a on powinien wiedziec co sprzedaje,a jak sprzeda towar niezgodny z opisem to zwrot.

Witam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878

wszystko tam jest dokładnie opisane czyli w telegraficznym skrócie
E11 i strzałka w lewo to lampa dla ruchu lewostronnego!!!