Hyundaj Lantra nie odpala po wymianie automatycznej skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wymieniłem automatyczną skrzynie biegów ( z tego samego modelu ) ale teraz silnik nie chce odpalić .może ktoś z kolegów pomoże mnie rozwiązać ten problem.

A co się dzieje dokładniej? Rozrusznik kręci? Wyciągałeś czy odłączałeś coś z silnika przy wymianie?

rozrusznik kręci normalnie . zdjąłem skrzynie by wymienić sprzęgło hydrokinetyczne . po zmontowaniu niestety silnik nie chce mruczeć. w silniku nic nie robiłem.

Nie wiem jak to jest z automatami ale sprawdź wszystkie kable podłączone do skrzyni i w okolicach. Może coś się urwało, przytarło, ucięło podczas grzebania. Sprawdź czy jest iskra na świecy i czy dochodzi paliwo do silnika.

paliwo i iskra jest ,przewody wszystkie sprawdzałem i niestety dalej nie odpala. (posiadam wszystkie części do 1,8 hyundai lantra 1984r na zbyciu)

i znalazłem przyczynę nie wiem jakim cudem ale wygięło wszystkie zawory ssące i nie wiem dlaczego.

A kręciłeś w czasie wymiany wałem korbowym przeciwnie do ruchu wskazówek zegara? Jeśli tak to przeskoczył pewnie pasek rozrządu o kilka ząbków.

[ wiadomość edytowana przez: T_O_M_A_L_A dnia 2009-12-01 14:38:29 ]

to jest najdziwniejsze że pasek był na swoim miejscu i wszystkie znaki się zgadzały.