Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-01-20 18:18:20 O immo w kluczyku było już dużo wątków. Dioda gaśnie z alarmu. Immobilizer nie ma żadnych kontrolek, żeby stwierdzić, czy załapał, czy nie.
Po prostu musisz przełożyć do nowego kluczyka tą cewke czy jak sie to tam nazywa. Pozdr. |
adrian05031991 Passat b3 kombi Żarnów EOP | 2010-01-20 18:35:29 dokładnie jak mówi kolega niżej. albo spróbuj dołożyć stary kluczyk w okolice stacyjki a nowym kluczykiem odpal i zobacz reakcje |
AleksanderKamil Espero 1.5 GLX 16V LPG Gdańsk | 2010-01-20 19:36:09 Stary kluczyk mam obok nowegi i nie ma efektu |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-01-20 22:26:50 Najprościej będzie przełożyć zapadki, żeby stacyjka działała na starym kluczyku. I nie będziesz musiał nosić 2 kluczyków (bo drzwi i bagażnik i tak mają stare zamki).
A co do sprawdzenia, czy to na pewno immobilizer, to z tego co pamiętam jeżeli immo zablokuje silnik, to podczas kręcenia wskazówka obrotomierza leży nieruchomo, a jeżeli nie umie zapalić z innych powodów to lekko drga przy próbie odpalenia. I z tego co pamiętam wskazówka nie drga przy odpalaniu jeszcze wtedy, gdy przepalony jest bezpiecznik z pompy paliwa. Ale niech ktoś bardziej obeznany to potwierdzi. Pozdr |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-01-20 23:46:05 skoro ilość paliwa jest zagadką....to tu może być żółty pies pogrzebany
wprawdzie cały opis (kluczyków np) stanowi tu zagadkę ...ale widzę tu tylko 2,5 opcji : 1. umarła pompa /stawiam jako nr 1/ (+0,5 -tylko brak paliwa ale pompa żyje i obudzi się po zalaniu KONKRETNĄ ilością paliwa /w co nie wierzę / ) 2. immobilizer / też jak zdechnie to auto hula na lpg nie hula na Pb /w co nie wierzę / |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-01-21 18:15:36
Musi go załapać tylko raz na początku. nie trzeba go tam trzymać cały czas. pozdrawiam |
AleksanderKamil Espero 1.5 GLX 16V LPG Gdańsk | 2010-01-22 18:08:32 Co do immo to wiem juz o co chodzi, jak stary kluczyk przykłądam blisko, to pomaa zaczyna pracowac, znaczy sie immo wie wylącza. Kontrolka jest od alarmu, już wiem
Ale dzis dolałem Pb i dalej nie pali Wieczoram zaciągam auto na stacje i wlewam LPG, mam nadzieje, że odpali na gazie wtedy do mechanika |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-22 18:30:20 to go potem zaciagnij do ogrzewanego garazu lub jakis cieply garaz podziemny ( nie chwal sie ze masz lpg ) bo w takie temperatury odpalanie z samego LPG moze byc co najmniej bardzo problematyczne. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-01-22 19:08:57 Jeśli miałeś mało PB to być może jakiś paproch z dna zbiornika zapchał Ci filtr lub układ się zapowietrzył. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-23 09:23:32 moja pompa jak sie zatarla rok temu to tez pracowala, buczala normalnie tylko cisnienie jakie dawala to niecaly bar. |