Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
el_comendanto (M) トヨタカムリ | 2010-01-22 17:28:54 kody
-- P1227 Wastegate Failed Closed (Over Pressure) [ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2010-01-22 17:30:42 ] |
albus Toyota Wawa | 2010-01-22 19:17:23
a w takim razie co to może być ? ? |
albus Toyota Wawa | 2010-01-22 22:49:06
ok jutro podam numer, dodam szczegol jeszcze, ze po tym jak "zdechła" podpompowałem ręcznie pompką tj tym przyciskiem , i na drugi dzien z rana podladowalem aku. i odpalila za 1 razem. |
syd Tychy | 2010-01-22 23:03:36 to jest chyba kod z nadmiernego ubytku ciśnienia w układzie paliwowym,ale nie jestem pewien na 100%,miałem chyba taki kod kiedy 1 z wtrysków miał chyba z -2 na korekcji ,ale trzeba to dokładnie sprawdzić nie pamiętam dokładnie,postaram się poszukać.pozdro. |
albus Toyota Wawa | 2010-01-23 11:08:30
MODEL NLP10L-CGMRXW przy okazji może ktoś z kolegów rozkoduje vin? : VNKJC18330A007.. Dziwi mnie fakt że zamiast klimy posiada Dodatkowe ogrzewanie wnętrza.. (moje domysły to, że pochodzi z krajów skandynawskich) pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-01-23 12:11:08
Przykro mi nie istnieje taki kod bledu dla tego modelu najblizszy to P1228,albo cos zle spisales albo ten skaner falszywie odczytuje. Klimy nie posiada bo nie posiada,a dodatkowa nagrzewnica elektryczna lub spalinowa jest dosyc czesto w wyposazeniu,bez niej przy -10 na postoju praktycznie nie byloby czym nagrzac. |
albus Toyota Wawa | 2010-01-23 13:09:45
Przepraszam... zle zczytałem , Bład ktory byl zapamietany w silniku to P1272 , Bład ten zapisany byl w "Silnik i Uklad Napedowy "> : Silnik ; Kontrola Trakcji , (trochę dziwne bo kontroli trakcji chyba nie ma.. ale domniemuję że to wina oprogramowania skanera , które to oprogramowanie jest w fazach testów i źle jest po prostu przetłumaczone na język polski ) oraz w "Nadwozie"> : Immobiliser wszędzie ten sam błąd i jednak udało się skasować go właśnie w sekcji: Immobiliser a Skaner tłumaczy to jako : "ENGINE RPM OR VEHICLE SPEED LIMITER REACHED Mam jeszcze pytanie o kolejne błędy ( nie chce zakładac kolejnego tematu) Skaner odczytał w sekcji " Podwozie " > Emps/ehps 2 błędy C1571 oraz C1573 których nie da się skasować , i nie mogę ich rozszyfrować..(skaner nie ma w swojej pamięci tego) pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-01-23 13:39:36
No teraz lepiej p1272-niema nic wspolnego z predkoscia silnika,czy auta. To co napisalem uklad paliwowy klopoty z cisnieniem jako pierwszy powod zablokowany filtr paliwa,za geste paliwo. Zrob tak jak radzilem ponizej bedzie ok. W przypadku Toyoty to albo sobie kupisz intelligent tester,albo szkoda nerwow z tymi skanerami bo abstrakcje potem wychodza,albo nie odczytuja albo sie skasowac nieda albo niewiadomo czego dotycza.Kody na p akurat sa dla silnika ale na c to juz wieksza ilosc sterownikow. C1517 to uszkodzenia komputera lub kolumny ukladu wspomagania kierownicy-nie dzialalo by wowczas,ale c1571 nie istnieje-znowu cos pomyliles? |
albus Toyota Wawa | 2010-01-23 16:09:02
Nie tym razem 2 razy sprawdzalem i zapisalem sobie na kartce zeby nie pomylic, a co powiesz na to tłumaczenie kodów : http://www.aboutautomobile.com/DTC/C1571 |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-01-23 17:01:41
To wskazuje na brak informacji o predkosci pojazdu Trzebaby sprawdzic jezeli predkosciomierz pokazuje predkosc tzn ze linia od czujnika predlkosci w skrzyni,lub z komputera ABS jezeli jest,jest ok.Dalej trzeba wchodzic testerem w kazdy sterownik po kolei i w data liscie odszukac vehicle speed czy rowniez widzi predkosc.Sa to tylko dywagacje,przeszukalem i w danych do tego modelu nie wystepuje taki kod bledu.Mozliwe tez ze samo wpiecie twojego testera powoduje taki kod,a mozliwe ze kod jest w rzeczywistosci inny. W 2.2 Ave np jest zle napisany program diagnostyczny lub komputera silnika,bo ilekroc robie testy drogowe i jestem skomunikowany,to czesto wywala kod vehicle speed i przestaje dzialac predkosciomierz co jest wkurzajace zwlaszcza ze tester jest Toyoty. |
albus Toyota Wawa | 2010-01-23 18:27:27
Prędkośc pokazuje, i wszystko działa - miałeś rację z tym że te błędy(c1571 i c1573 mogą być generowane przez skaner) mianowicie w innej Yarisce podlaczalem teraz sie i wyskoczyly te 2 bledy , a yariska tez diesel d4d tylko 2005 rok. Ciekawe czy to tez wina programu czy oryginalnym skanerem by nie wywalał tych błędów. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-01-23 19:42:42
Nie wywala. |