Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-05 21:21:02 nie słychac pompy?????? dziwne hmmm jak masz mozliwosc to sprawdz najpierw styki pompy kajs tam pod zbiornikiem moze zasniedziały od wilgoci i brudu a jak nie to trzeba ją wyciągnąc i sprawdzic (czyli podpiąc do prostownika ) czy wogóle działa jak niy to mosz problemaaa a jak juz wyciągniesz okaze sie ze działa to przy montarzu musisz ją odpowietrzyc czyli odpiąc przewód paliwowy który prowadzi do pompy wtryskowej i przekrec kluczyk (krec kuczykiem dotąd az pocisnie z pompy paliwem) a potem juz podepnij wsycko do kupy i niech pompa zaciagnie paliwo do silnika i w droge |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-05 21:56:07 P.S. a masz paliwo w baku??? |
PoLaRoS Espero 1.8CD Warszawa | 2004-01-05 22:43:15 Oki widze ze to tylko wina mojego firewalla ide jutro walczyc juz wiem co i jak. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-01-06 14:38:11 Hurtownia na ul. Danusi. |
PoLaRoS Espero 1.8CD Warszawa | 2004-01-06 17:18:20 Dziekuje bardzo jestes wielki |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-01-06 17:24:20 Proszę bardzo .
Co do wyszukiwania. Bo ostatnio widze po postach, że klubowicze mają problemy. Ważne jest zaznaczenie "przedziału czasowego" Pozdro. |
PoLaRoS Espero 1.8CD Warszawa | 2004-01-07 11:56:04 Ok na ul.danusi pompa kosztuje 280 zl Wiec mam pytanie czy do Espero pasuja pompy z Opla okazalo sie ze moge miec znizke w Intercars 25% ale tam sa glownie czesci do Opla.
Edit Znalazlem za 270 zl w tej firmie BIURO HANDLOWE: ul.. Redaktorska 5 Warszawa tel./fax (022) 863 72 20, 863 72 30 e-mail: incars@incars.com.pl Czy naprawde nikt nie wie czy pasowala by pompa od np Astry? [ wiadomość edytowana przez: polaros dnia 2004-01-07 19:42:15 ] |
PoLaRoS Espero 1.8CD Warszawa | 2004-01-12 23:13:02 Oki kupilem pompe zamontowalem ja i nic.
Silnik kreci pompa warczy ale samochod nie odpala narazie jestem zalamany Jeszcze wrzucilem na noc akumulator na prostownik ale nikle szanse ze to to bo z kabli tez nie chcial isc Jakies pomysly? Zdesperowany i zalamany PoLaRoS |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-25 20:29:59 Szybkie pytanie.
Prawdopodobnie zamarzlo mi gdzies paliwo. Pewne jest ze uklad paliwowy PADL. Pompe slychac jak sie zalacza. Nawet bym powiedzial ze po paru chwilach zaczyna piszczec. Dwie godziny teraz grzalem pod blokiem auto farelka i suszarka , okolice filtra i troche przewodow niestety nie pomoglo. Postaram sie go w pracy moze do ciepla wstawic lub para podgrzac bo mam do niej dostep. Pompe wymienialem rok temu w styczniu (stara sie zatarla, wyjezdzilem paliwo do 0) W baku aktualnie jest okolo 10l paliwa (1/4) Po fakcie dolalem tez jakis wypalacz do wody. Czy jada do pracy (bo mam lpg, silnik jest cieply i nie ma problemu teraz zapalic na gazie) nie zatre pompy jesli jest gdzies cos pozamarzane? Wyciagniecie bezpiecznika "wylaczy" pompe? i na lgp pojade bez problemu. Zaznaczam ze tylko chwilowe. Za 10 min musze do pracy jechac. [ wiadomość edytowana przez: adamesce dnia 2010-01-25 20:48:07 ] |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2010-01-25 20:49:00 ale co niby zamarzło?
benzyna nie zamarza wyciagnij przekaznik od pompy i problem z głowy albo bezpiecznik jak wygodnie |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-25 20:53:55 woda w nim zawarta. Bo co innego? Jesli uda mi sie go wstawic na noc do jakiegos garazu, hali (postaram sie w pracy) i dalej to nic nie da to niestety mechanik. aktualnie wykluczam pompe. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-26 00:30:38 udalo sie. auto aktualnie stoi na hali w pracy gdzie sie grzeje. Pod blokiem auto przez 3h bylo grzne dwoma grzejnikami typu Farel oraz suszarka. okolice filtra paliwa oraz weze |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-26 02:04:03 Ogranicznik czasowy czy co? nie moge edytowac poprezedniego posta. Auto w trakcie drogi do pracy jechalo na PB, troszke szarpalo ale ogolnie dalo sie jechac, pod koniec drogi niestety cos bardziej zaczelo go szarpac i musialem przelaczyc na LPG. Przed sama praca p[rzelaczylem na PB, czuc bylo ze auto nie pracuje idealnie rowno ale jechalo w miare plynnie. Teraz auto stalo na hali gdzie jest dosc cieplo. Postanowilem go odpalic i tu niespodzianka bo na PB nie odpali. Nie chce wogole na PB teraz jezdzic. Co to moze jednak byc? Pompe slychac ale tak jakos dziwnie, troszke jak by piszczy. czy to mozliwe ze pompa szwankuje? |