Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-09-03 11:56:02 Ale swoją drogą Pteris to naprawdę dziwne.
Zawsze intrygujące sąsytuacje, kiedy teoretycznie naprawiono wszystko co już można było i nadal problem pozostaje mierozwiązany. A najczęściej problem tkwi w jakiejś duperelce typu sprężynka, tulejka czy cuś takiego. Jakkolwiek domyślam się co przeżywasz i współczuję |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-09-03 11:58:50 Pteris...
A powiedz mi czy obroty plywaja CI tez na wolnych obrotach ?? Moze Ci wtryskiwacz ktorys leje ?? Jak mu dasz troche w palnik to sie nagrzewa i jest szczelniejszy... |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-03 12:26:20 Ja też wrtrące swoje trzy grosze....
Poprzednio jak pamiętacie miałem kukuruźnika ( Samarę ) - wersja kanadyjska, więc kacapy wymyślili komputer sterujący gaźnikiem i całym układem zapłonowym - nie było aparatu zapłonu , tylko tak jak w amerykańcach, czyli komp i cewki. I ten komp się rozpierpapier i silnik chodził jak northstar, czyli w połowie na dwóch garach. O kulturze pracy nie wspomną - jak chodzi silnik na dwóch garach każdy wie. Jadę do ASO Łady, wychodzi jakiś kmiot i stwierdza, że silnik jest do kapitalnego bo klepie - komentarz pozostawiam Wam, bo jak to wtedy usłyszałem to moje słownictwo ograniczyło się do dwóch słów określających prowadzenie się matki tego speca. Konkludując - trzeba wiedziec gdzie szukac. Dobra - sprzedac i kupic następny ??? A jak ktoś sprzedaje z tego samego powodu, buhahaha. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-03 12:30:43
pewnie nie śledzisz zmagań Pterisa od początku - ZROBIŁ JUŻ WSZYSTKO (prócz jasowidza). Skoro sprzedaż to głupi pomysł, to najpierw wymyśl coś lepszego, a poźniej zamij się krytyką...... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-03 12:35:44
o to jest konkretne rozwiązanie - TYLKO KTO MA WIEDZIEĆ skoro mechanicy nie wiedzą - piekarz, malarz, stolarz..... Pteris podszedł do sprawy bardzo konsekwentnie - diagnostyka elektroniczna, mechaniczna, gassss. teraz ewentulanie pomoże łud szczęścia ew. mechanik, który spotkał się z tak nietypową usterką.... |
Krzysztof_L Warszawa | 2003-09-04 09:07:10 Już kiedyś o tym Tobie pisałem - czy zdjąłeś bębny, szczęki i sprawdziłeś tłoczki hamulcowe (muszą się bardzo lekko przesuwać palcami, bez oporów i zacięć). Cały czas szukasz poważnej sprawy (serwo) a to może być to. |