[S]MB W124 300E 86r. JAK NOWY WERSJA UNIKATOWA DLA KONESERA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich !!

Przedmiotem aukcji jest unikatowa wersja Mercedesa W124 300E z roku 1986r. Jego unikatowość polega na tym, iż ten model z tego roku w takiej wersji wyposażeniowej (pełnej) jest praktycznie nie do zdobycia. Pragnę również dodać, że auto wygląda praktycznie jakby wczoraj z salonu wyjechało. Sam szukałem takiego rodzynka prawie 3 lata. Mercedesa trzymałem z myślą o rejestracji w roku 2011 na zabytek.
Ten model jest to 100% oryginał zgodny z VIN-em

Wyposażenie:
- klimatyzacja
- skórzana tapicerka
- automatyczna skrzynia biegów
- ABS
- NIVO - samopoziomujące zawieszenie
- elektrycznie sterowane przednie fotele i zagłówki
- elektrycznie sterowana kolumna kierownicy
- pompowane i podgrzewane fotele przednie
- elektrycznie sterowane szyby przednie
- elektrycznie sterowany szyberdach
- elektrycznie sterowane lusterko zewnętrzne
- automatycznie wysuwana antena
- pneumatycznie składane tylne zagłówki
- wycieraczki i spryskiwacze reflektorów
- wspomaganie kierownicy
- centralny zamek
- oryginalne alufelgi Mercedes

Mercedes jest w stanie perfekcyjnym.
Nadwozie wygląda jak nowe, zero jakichkolwiek śladów korozji. Lakier pięknie utrzymany(co 3 miesiące woskowany najlepszymi woskami firmy Turtle).
Podłoga również jak nowa. Wszędzie fabryczne zabezpieczenie antykorozyjne - krótko mówiąc podłoga idealna !!!
Silnik i skrzynia biegów również idealne. Silnik nie bierze oleju, nie kopci, chodzi jak zegarek, bez problemu zamyka licznik. Skrzynia biegów również działa jak nowa. Zero szarpnięć, przeciągania itp. Kickdown działa. W listopadzie 2009 przy przebiegu 287000km wymieniony olej w silniku i skrzyni.
Środek wygląda jak nowy - nic nie powycierane, nie popękane. Wszystko działa w 100%, nawet podświetlenia zamykania nawiewów, pompowanie foteli, sterowanie foteli - wszystko działa jak w nowym aucie.
Klimatyzacja działa również idealnie. Rok temu czyszczona i nabita czynnikiem R12 ściąganym specjalnie z Ukrainy.
Nowy komplet opon Yokohama(przejechane ok 5tys. km).

Auto w stanie idealnym. Wszystko w 100% sprawne. Nie wymaga jakiegokolwiek wkładu finansowego. Autem mogę podjechać z kupującym na dowolną stację, warsztat czy ASO Mercedesa. Nie ma nic do ukrycia....

Samochód sprzedaje z ciężkim bólem serca, ale niestety nie będę miał wkrótce czasu na zajmowanie się Mercem a szkoda, żeby się zmarnował taki okaz. Potrzebuję również kasy na dużą inwestycję i każde 10tys. się przyda(Będę sprzedawał również moją Mazdę 3). Mercedes oczywiście cały czas był garażowany i wyjeżdżał tylko przy ładnej pogodzie. Głównie służył do obsługi ślubów...

Jest to naprawdę OKAZJA !!! Myślę, że jest to jedyna sztuka w Polsce tak utrzymanego W124 z 86r. z takim wyposażeniem. Na skale Europy z pewnością też to będzie unikat.
Cena jest naprawdę atrakcyjna. Znawcy tematu z pewnością to potwierdzą.
Dla osób zainteresowanych rejestracją auta na zabytek jestem w stanie wykonać białą kartę, która normalnie kosztuje ok. 1000zł
Rozkodowany VIN:
VIN WDB1240301A240909
Model 300 E
Chassis 1240301A240909
Engine 103983 12 028504
Transmission 722320 02 785372
Order 0 5 229 14521
Lights HELLA
Wiper BOSCH
Cab 13914
Delivery date 00.00.00
Dealer Stuttgart branch (229)
Interior leather black / anthracite (271)
Paint
735 astral silver metallic (с 01.01.1972 по 31.12.1990, с 1994)
Options
221 left front seat, electrically adjustable (с 01.11.197
222 right front seat, electrically adjustable (с 01.11.197
240 outside temperature indicator (с 01.03.1982)
260 elimination of model designation on rear lid (с 01.05.196
280 steering wheel (400 mm dia.) and gearshift lever in leather trim; on W202 390 mm dia. (с 01.05.1984)
406 single seat with orthopaedic front seat backrest, left and right (с 01.07.1970)

412 electric sliding roof with tilting device (с 01.07.1983)
420 automatic transmission, floor shift (с 01.01.1963)
430 headrests in the rear (с 01.01.1977)
441 steering column, electrically adjustable, W202 manually adjustable (с 01.07.1984)
470 Unknown code
480 self-levelling suspension (с 01.03.1965)
506 outside rear view mirror, right, convex, taxi export version
510 radio MB Exquisit with traffic news decoder (VK), with RDS (Becker) (с 01.07.1992)
531 automatic antenna (с 01.01.1963)
543 sun visor with vanity mirror, illuminated, left and right (с 01.11.197
570 folding armrest front w202/210 stowage box front with armrest (с 01.04.1970)
front folding armrest w202 - housing at front with armrest
585 Behr air conditioner and electric window lifters (front doors) (с 01.04.1970)
590 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane (laminated glass), Germany
green heat-insulating glass all round, heated rear window, laminated safety glass - Germany (с 01.01.1972)
600 headlamp wiper/washer (с 01.08.1971)
611 courtesy lamps for front and rear doors, with W124 also for central doors/W202 front doors only (с 01.11.197
640 15-hole light alloy rims (с 01.01.1990)
682 fire extinguisher (с 01.04.1970)
873 seat heater for left and right front seats (с 01.02.1984)

Jako ciekawostka dodam, że w aucie znajduje się fabryczne koło zapasowe i oryginalny zestaw kluczy Mercedesa - rzeczy te nigdy nie były używane !!!!
Oryginalne radio Beckera zostało wyciągnięte do naprawy(zepsuła się regulacja głośności)

Zdjęcia Mercedesa - zaznaczam, że na żywo auto się prezentuje o niebo lepiej...

Ładne fotki

"Ale to już było...."

nigdzie nie znalazłem ceny więc 1zł

Pozdr.

Hehe!

Słuszna uwaga! Chciałbym za niego wziąść 20tys. Kiedyś mi jeden napaleniec proponował 16tys. zł. ale wtedy nawet nie myślałem o sprzedaży za 20 klocków.

AKTUALNA CENA: 19900ZŁ

Pozdrawiam

Wiem ze to nie moja sprawa, ale po prostu nie rozumiem jak mozna dać za auto tyle kasy tylko dlatego, ze to jakas nieczęsto spotykana wersja. Nie wiem ile osób przy kupnie zwróci wogóle uwagę na coś takiego. No chyba ze rzeczywiście ktoś chce na żółte tablice, ale to w Polsce raczej mało spotykane

pOzdr.

A ja np nie rozumiem jak można dać kupę kasy(i to nie jakieś śmieszne 20tys.) za:

- unikatowy znaczek pocztowy
- obraz jakiegoś tam malarza
- monetę
- jakieś dzieło sztuki

itd itd

każde hobby, zamiłowanie, pasja kosztuje...

PS. Polska to niestety tak chory kraj, że narazie podstawowym kryterium oceny człowieka jest to czym jeździ...

Cytat:
2010-03-10 23:27:47, Pepton pisze:
A ja np nie rozumiem jak można dać kupę kasy(i to nie jakieś śmieszne 20tys.) za: - unikatowy znaczek pocztowy - obraz jakiegoś tam malarza - monetę - jakieś dzieło sztuki itd itd każde hobby, zamiłowanie, pasja kosztuje...

No jezeli porównujesz to z takimi rzeczami, to rzeczywiście auto wydaje się w rozsądnym lokowaniem nadmiaru pieniędzy, bo znaczkiem pojeździć nie można

Pozdr.

Cytat:
2010-03-10 23:27:47, Pepton pisze:
A ja np nie rozumiem jak można dać kupę kasy(i to nie jakieś śmieszne 20tys.) za:

- unikatowy znaczek pocztowy
- obraz jakiegoś tam malarza
- monetę
- jakieś dzieło sztuki

itd itd

każde hobby, zamiłowanie, pasja kosztuje...
Polska to niestety tak chory kraj, że narazie podstawowym kryterium oceny człowieka jest to czym jeździ...

hmmm.... akurat ten Mercedes to tak na pierwszy rzut nieznającego się oka nic szczególnego. Na drugi i trzeci zresztą też... nawet kolor jakiś taki zwyczajny... dopiero ktoś zainteresowany i obeznany doceni egzemplarz.

Moim zdaniem jest spora różnica między inwestowaniem w ogólnie pojętą sztukę, a w zabytkowe samochody.
Obraz czy tam znaczek kupisz, powiesisz i od tego momentu tylko patrzysz jak jego cena rośnie. O zabytkowy samochód trzeba jednak dbać i cały czas inwestować, w przeciwnym razie straci na wartości.
Ale hobby jest hobby i każdy robi to co lubi

ja mam pomysł na szybką sprzedaż - weź naklej z tyłu znaczek TDI i pójdzie jak woda

Może wystaw go na dobrym portalu zagranicznym. Wiem tez że na Dolnym Sląsku jest firma, która specjalizuje sie w renowacjach Mercedesów. Mają kontakty z nabywcami zza granicy. Może oni byliby zainteresowani kupnem?

jak tam koneserzy dopisali?

20 tys?????????? To zadna unikantowa ani nadzwyczajna wersja, normalnie wyposazony samochod. To ze ma wycieraczku lamp i podgrzewane fotele czy elektryke... i nie pisz ze sie nie znam (pracuje w aso mercedes)
za 10tys sprzedalem ostatnio okulara z 97r W210 Avantgarde 2.8 benzyna gdzie byla skora, klima, szyber, xenon, pelna elektryka, 16 felgi, a do tego poduszki, systemy asr i abs, automat skrzynia, tempomat itd itd

[ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2010-03-13 14:39:24 ]

Cytat:
2010-03-13 14:34:31, Petersen pisze:
20 tys?????????? To zadna unikantowa ani nadzwyczajna wersja, normalnie wyposazony samochod. To ze ma wycieraczku lamp i podgrzewane fotele czy elektryke... i nie pisz ze sie nie znam (pracuje w aso mercedes) za 10tys sprzedalem ostatnio okulara z 97r W210 Avantgarde 2.8 benzyna gdzie byla skora, klima, szyber, xenon, pelna elektryka, 16 felgi, a do tego poduszki, systemy asr i abs, automat skrzynia, tempomat itd itd

Co do pierwszej części wypowiedzi : zepsułeś Peptonowi całą frajdę (był przeca taki doskonale samo_dowartościowany )

... no ji ..zdemolowałeś "kolekcjonerski" wizerunek oferty /tym co nie wiedziały/

ad.2
nawet nie pracując w ASO merca wiem doskonale, że klienci panicznie boją się koszmarnie usterkowych okularów ! -sprzedać go można tylko TANIO lub osobie, która nie ma pojęcia o tym co ten wózek potrafi zrobić z zawartością kieszeni potencjalnego nabywcy

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2010-03-13 15:41:55 ]

Bogdan z tymi 210 nie jest tak zle, wiele aut jest juz zajezdzonych, powypadkowych i dlatego sie psuja ale dobrze uzytkowany jest naprawde dobrym wozem, a sprzedalem tanio bo to 2.8 benzyna, z automatem duuuuuuuzo palił (cdi sa nadal cenione)

Cytat:
ad.2 nawet nie pracując w ASO merca wiem doskonale, że klienci panicznie boją się koszmarnie usterkowych okularów ! -sprzedać go można tylko TANIO lub osobie, która nie ma pojęcia o tym co ten wózek potrafi zrobić z zawartością kieszeni potencjalnego nabywcy [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2010-03-13 15:41:55 ]

Za wyjątkiem okulara z silnikiem 2.9.td -nie do zajeżdzenia .

Cytat:
2010-03-13 14:34:31, Petersen pisze:
20 tys?????????? To zadna unikantowa ani nadzwyczajna wersja, normalnie wyposazony samochod. To ze ma wycieraczku lamp i podgrzewane fotele czy elektryke... i nie pisz ze sie nie znam (pracuje w aso mercedes) za 10tys sprzedalem ostatnio okulara z 97r W210 Avantgarde 2.8 benzyna gdzie byla skora, klima, szyber, xenon, pelna elektryka, 16 felgi, a do tego poduszki, systemy asr i abs, automat skrzynia, tempomat itd itd [ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2010-03-13 14:39:24 ]

Masz rację!

W 86r. pompowane fotele, elektrycznie regulowana kierownica, pełna elektryka foteli to był taki standard

Fakt, skoro pracujesz w ASO, to musisz się znać, przecież w ASO pracują sami fachowcy...
Swoją drogą, to w tym ASO na pewno masz baaardzo często do czynienia z W124, że o beczce nie wspomnę...

Dla mnie ostatnim warsztatem, do którego bym oddał Merca jest właśnie ASO Mercedesa. Nie chcę krytykować ASO Mercedesa, ale z innymi ASO jest tak samo...

Pozdrawiam

Standardem to było wspomaganie kierownicy i nic więcej. Zyczę powodzenia... ale wątpię, czy za dychę nawet sprzedasz.

Cytat:
2010-03-14 13:50:26, piotr_ek pisze:
Standardem to było wspomaganie kierownicy i nic więcej. Zyczę powodzenia... ale wątpię, czy za dychę nawet sprzedasz.

Tak serio i bez przekąsu.....piotr_ek może mieć rację.

Witam!

Jakiś czas temu, podczas jednego z obsługiwanych ślubów, jeden z gości weselnych mi proponował 15tys. za niego. Wtedy ale nie myślałem o sprzedaży nawet za 20 tys.
Jeśli chodzi o sprzedaż, to problemu nie będzie. Już mam kilka ciekawych propozycji zamiany...
Może ktoś by był chętny np. na Opla Astre II 2007r. 1.4twinport klima, I właściciel, 40tys. km, krajowy.
Gość chce się zamienić ale 7tys. chce dopłaty. Jakby ktoś był chętny na taką Astrę, to piszcie...

Pozdrawiam

Cytat:
2010-03-14 21:44:55, archive15 pisze:
Tak serio i bez przekąsu.....piotr_ek może mieć rację.

oczywista masz na myśli drugą część wypowiedzi wyłącznie ?
/co do pierwszej to miał na myśli chyba 125p /