Castrol z allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - szukałem czegoś na forum o tym Castrolu ale niewiele znalazłem. Zastanawia mnie skąd taka cena skoro nawet w hurtowni jest o wiele drożej - o sklepie nie wspomnę.
Oferta z allegro np http://allegro.pl/item943562693_castrol_magnatec_4l_10w_40_diesel_tanio_oryginalny.html - ma ktos jakieś doświadczenie z tymi olejami z alledrogo ?

Odpowiedź jest prosta, gość wysyła to z Niemiec. Czyli omija polskie cło i podatek od ochrony środowiska. Była debata na ten temat w Radiu Zet. Znalazłem nawet link

click
Pozdrawiam Damian

[ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2010-03-03 19:15:00 ]

Na lewo i wystawia faktury

[quote]
2010-03-03 19:08:44, Nelson pisze:
Odpowiedź jest prosta, gość wysyła to z Niemiec. Czyli omija polskie cło i podatek od ochrony środowiska.

Nie ma cła na produkty z UE. Obrót jest wolny tak jakbyś kupował w Szczecinie czy Przemyślu. Jest akcyza

[ wiadomość edytowana przez: zupper dnia 2010-03-03 22:18:50 ]

to nie za sprawa zadnego podatku tylko swieza dostawa z UK w ostatni weekend w ASDA byla wyprzedaz Castrola wychodzil ponizej 1 funta za L , promocja dotyczyla calej gamy prduktow wiec bedzie wiecej takich tanich gadzetow na allegro

[ wiadomość edytowana przez: serek_elite dnia 2010-03-04 00:07:42 ]

zaraz wyjdzie na to że ten olej to badziew za 5zł/L - prtzecież tańszego oleju to już chyba nie ma? Nawet Lotos jest droższy ! To co my w takim razie lejemy do silników?

z mojego doświadczenia powiem że nie warto robic tkzw promocji na allegro , jak wystawiałem silniki modeo endura za 900 pln nikt nie dzwonił , teraz są po 1500 i idą ja ciepłe bułki lepsze bo droższe.

Cytat:
2010-03-19 21:47:25, fomin pisze:
z mojego doświadczenia powiem że nie warto robic tkzw promocji na allegro , jak wystawiałem silniki modeo endura za 900 pln nikt nie dzwonił , teraz są po 1500 i idą ja ciepłe bułki lepsze bo droższe.

hmmm...

...masz może jakieś ładne alu 15" do fikusa?

ale takie co akurat są w promocji, gorsze bo tańsze

Cytat:
2010-03-19 23:51:09, 7gsi pisze:
hmmm... ...masz może jakieś ładne alu 15" do fikusa? ale takie co akurat są w promocji, gorsze bo tańsze

dzwoń , promocje na telefon , lub priv

Ja ten olej kupuję w cenie 15.60 zł za litr, więc gość poprostu kupuje go kapkę taniej i stąd ta cena