Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DjBAKUS Opel Omega Zielona Gora,Poznan,Szczecin. | 2010-03-22 18:05:13 Witam sedecznie wszystkich forumowiczow i zwracam sie do was z paroma problemami ktore niestety wystapily w moijej omesi.
Wiec tak sprawilem sobie ostatnio ladniutka omeske z 2000roku z przebiegiem 96tys serwisowana itd wierze ze byla bo kupowalem od niemca.Ale niestety mam nastepujace problemy. 1)Skrzynia Biegow Manual 5-cio stopniowa. Sprawa wyglada tak mam problemy z plynnym wrzucaniem biegow tzn jak chce wrzucic 1-bieg wchodzi ale ciezko tak samo sie dzieje z 2 i 3-cim biegiem 4 i 5-tka wchodza troche lepiej i wsteczny czasami nie chce wejsc (jak juz wrzuce bieg to go nie wybija) jest to dosc klopotliwe bo nie mozna plynnie zmieniac biegow jest takie wrazenie jakby byl jakis opor czy cos?Jak dzwonilem do mechanikow to wymieniali mi tak:choinka,synchronizatory,olej w skrzyni,sprzeglo zjechane juz.No i samo wyjecie skrzyni bedzie kosztowalo 500zl w Gnieznie znalazlem mechanika.Mam pytanko czy istnieje mozliwosc zamontowania zamiast skrzyni manualnej automatycznej w jej miejsce? bo jesli skrzynia bedzie padnieta to calkowicie nie opyla sie a remontowac i zdaje tez sobie sprawe ze moge kupic jeszcze wiekszy syf ale chetnie przeczytam wasze opinie na ten temat. 2)Czy powinienem wymienic plyn wspomagania jesli moja kierownica skreca dosc ciezko w lewa i prawa strone.Autko na 100% nie bylo bite sprawdzielem 3)Zrobilem ostatnio pierwszy przeglad autka wiec sprawdzili mi go od A-Z wyszlo ze jest wszystko oki.Ale jadac po autostradzie sciaga troszke na lewno nie jest to az tak bardzo uciazliwe ale sa momenty jak jade prosto jakby autko mialo luzy czasami ucieknie raz w prawo raz w lewo i jest to dla mnie dosc niepokojace podejrzewan koncowki drazkow kier.Napiszcie prosze na co jeszcze powinienem zwrocic uwage gdy bede u mechanika zeby mnie nie wydoili z kasy ktorej brak Mam nadzieje ze dosc dobrze sprecyzowalem dolegliwosci mojej omesi Dodam jeszcze ze wczesniej jezdzilem omeska A i chodzila jak zyleta a skrzynia manualna porpostu byla przyjemnoscia zmieniania biegow pozniej mialem B w automacie i tez zero prolemow no a teraz FL i tak troszke sie przejolem ze moze ze trafilem.Z gory wielkie dzieki za konretne podpowiedzi i pozdrawiam. |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2010-03-22 21:53:02 Skoro nikt nie chce, to ja poradzę koledze...
Kolego, pomyliłeś dział. Sprawdź proszę w regulaminie gdzie powinieneś zamieścić swój wątek. |
DjBAKUS Opel Omega Zielona Gora,Poznan,Szczecin. | 2010-03-22 22:03:59 Myslalem ze tutaj bedzie dobrze no oki poszukam innego dzialu. |