Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2010-04-09 20:28:04 Jak w temacie.
W tym miesiącu będę robił obsługę. Oprócz różnych drobiazgów chyba będę zmuszony wymienić linkę gazu i filtr paliwa, moja Toyotka przejechała już 180 tys. km. Szanowni, bardziej doświadczeni forumowicze powiedzcie, czy sam zdołam wymienić ów filterek i ową linkę?Pragnę nadmienić, iż przeszukałem już to forum i jakoś nie znalazłem nic na interesujący mnie temat.Od biedy wiem również jak trzymać klucz w dłoni (jakieś tam wykształcenie techniczne otrzymałem 30 lat temu) Pozdrawiam serdecznie i oczekuję odpowiedzi (i podpowiedzi jak to zrobić) Truckdriver |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2010-04-21 20:15:08 Faktycznie!
Cena linki "zwala" z nóg. Wczoraj zadzwoniłem do ASO i usłyszałem 408zł. Szczęka mi opadła. A muszę tę cholerę wymienić bo coraz ciężej "chodzi". W tę sobotę wymieniam olej, filtry, tarcze i klocki. A filtr paliwa pewnie wymienię niebawem (syd dziękuję za podpowiedź, jak to zrobić). Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam forumowiczów. |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2010-04-21 22:02:52 OK. Zrobię to w najbliższym wolnym terminie.
Pewnie za dwa, trzy tygodnie. Pozdrawiam. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-04-22 01:33:56
Jezeli sie nie strzepi poza pancerzem to trzeba ja wyjac i przelac wd 40 i zalac olejem od gory az dolem wyplynie jak w przerzutkach w rowerze. |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-04-22 12:16:29
Haha byłem pierwszy |
truckdriver Toyota Corolla Legionowo | 2010-04-22 21:52:50 Coś nie mogę zakończyć tego tematu.
Obiecuję, że ten "manewr" z WD40 wykonam w najbliższym czasie, o efektach zabiegu poinformuję szanowne grono forumowiczów. Dziękuję i temu pierwszemu (junior_ek) i temu drugiemu (Bigelektron) Panowie serdeczne dzięki ! Zaglądam na tę stronę co jakiś czas i miło widzieć, że to forum faktycznie czemuś służy. Odnoszę wrażenie, że tu ludzie chcą i potrafią pomagać innym. Skwituję to tak: Fajnie jest mieć Toyotę z dwóch powodów. Po pierwsze - jest niezawodna. Po drugie - jeśli jednak zawodzi to ma rewelacyjne grono forumowiczów,którzy na większość bolączek tej marki znają sposoby. I to by było na tyle. Pozdrawiam. |