Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2004-02-16 19:42:31 Witam, stwierdzilem ze najwyzsza pora zagoscic na forum bo chyba takich autek za duzo nie ma. Jest to autko mojej mamy ale dbam prawie tak samo jak o swoje i tez moje jest spod znaku H (zdjecie na samym dole) Jest to Lantra z 1997 r z lakierem OU silniczek 1.6 114KM z klima wspomaganiem, elektryka, no innymi szpejami. Dokupilem do niej alu oryginalne, polakierowalem lusterka klamki no i lotke, fajnie nawet wyszlo przyciemnienie lampek. Ponizej fotki. Pozdrawiam wszystkich!
I pierwsze pytanko, strasznie buczy jej pompa wspomagania , nie wiecie gdzie mozna zakupic taka uzywke albo czy to sie jakos regeneruje? A drugie , gdzie mozna kupic halogeny do tego modelu? Oprocz ASO |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2004-02-16 20:00:05 Witaj Toms...Ladna Lantra ale i Hondzia sympatyczna
1. Jeszcze nie mialem do czynienia z buczaca pompa wspomagania...moze dlatego ze nie mam wspomagania 2. Moze na gieldzie w Myslowicach albo w Gliwicach takie halogeniki beda Tak czy inaczej milych chwil na forum HTG |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2004-02-16 20:25:35 |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2004-02-16 22:37:51 witam ziomka ze śląskiej ziemi !!!
pozdrawiam i milego i owocnego udzialu w forum |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-02-16 23:30:49 witaj
bardzo ładne autka. co do pompy to się rzadko psują a podobny dźwięk wydaje zacierający się pasek na tejże pompie. spróbuj najpierw pociągnąć wd-40 po kołach pasowych przy pracującym silniku, jeśli ucichnie po prostu zmień pasek. miałem taki przypadek ostatnio i o mały włos nie rozebrałbym pompy w drobiazgi. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-02-17 00:16:52 Witam
bardzo ładny wózek posiadam tak również lecz z 2 litrowym silniczkiem halogenki montowałem od razu jak kupowałem furę u dealera zapraszam do zakupienia logo klubu i przyjemnego korzystania z forum |
mormon HF MEMBER HYUNDAI ACCENT Kraków | 2004-02-17 08:20:07 Witam na Forum !!!! |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-02-17 09:58:52 ja również kłaniam się nisko i witam nowego użytkownika.
Kurcze ładna na Twoja lanterka!! ile dałeś za spoiler?? i czym ściemialeś światła bo bardzo ładnie to wyszło..., tez muszę polakierować lusterka i klamki bo super to wygląda jak patrze na Twoja lantre, tylko że jeszcze poczekam troche bo chce zainwestować w lusterka z kierunkami typu M3 Troche jest już Lanterek w klubie , jednak Lantry są najładniejsze Honda też ładna, widać że dbasz o fury ...i bardzo dobrze. tak trzeba. Pozdrawiam Wszystkich Konrad |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-02-17 11:16:31 aż miło popatrzeć, łądnie to wygląda. A jakim masz silniczek w HC?
Co do wspomagania to dobrze radzą popatrz na pasek, potem szukaj dziury we wspomaganiu. Halogenki hmm może spróbuj JapanCars w końcu moją sporo gratów może i to ciągną w serwisie jak ceny? Ja mam swoje nie podpiete (poprzedni właściciel delkatnie je popsół) i jakoś sobie radzę w sumie hmmmm a masz soczewkę w refektorze głównym? może warto pokombinować z ksenonem 2 balasty prosta konstrukcja a efekt powala, kolega zrobił to w Suprze i lampa sobie radzi i świeci bez porównania! Pozdro, ps, ładny tyłeczek |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-02-17 13:35:35 DO ARTURO_SODA
w lantrach nie ma soczewek w reflektorach, co ja bym dal , zeby np. lampy przednie z Twoje coupe pasowaly do mojej lantry. naprawde ladnie te lampy wygladaja, zupelnie inaczej prezentuje sie fura Pozdrawiam |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-02-17 14:50:51 poważnie Bandito? no prosze... kumpel mnie namawia cały czas na low budget ksenony właśnie w soczewce. Operacje ok 500-600 zeta widziałem efekt zwala z nóg, co ciekawe dobrze ustawione nie oślepiają, ja bym się zastanawiał nad spryskiwaczami do tego ... |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-02-17 15:28:06 wszyscy odrazu krytykuja montowanie xenonow itd. ale tez jestem podobnego zdania, ze jezeli sie je dobrze ustawi to nie maja prawa oslepiac! jezdza audi, bety itd. maja xenony i tez oslepiaja bo nie maja dobrze wyregulowanych.
a te 500 / 600 zl to mowisz o zalozeniu xenonow juz do takich lamp jak Twoich? bo wiem ze np. takie lampy jak moje mozna przerob na soczewkowe - xenonowe. pozdrawiam |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2004-02-17 18:55:43 Ciesze sie ze podoba wam sie autko jedne i drugie, ja jestem troszke wiekszym zwolennikiem Cifa ale na lantre tez nie ma co narzekac. Cif ma motor 1.5 115KM jest na gazik, obnizony i ogolnie jest suuuuper, siedzi sie niziutko niczym na ziemi, krotkie przelozenia w skrzyni a nie to co w lantrze chyba z 14cm.... szkoda ze nie ma klimki ale full elektryka jest i wspomaganie.
BANDITTO: Za spojler dalem 250zl + koszty lakierowania, wszystko byloby ok gdyby nie to ze spojler jest wykonany z kiepskiego materialu i nonstop gazuje czyli pojawiaja sie takie kropki pod lakierem - niestety polski wyrob. Serwis(ktory juz nie istnieje) Promotor wycofal sie ze sprzedazy tego dziadostwa. Swiatla sciemnialem lakierem do lamp Motip czarnym,.Najpierw sciagnolem lampy i je dokladnie umylem a nastepnie dokladnie okleilem tylko te pomaranczowe wstawki specjalna tasma elastyczna lakiernicza, reszte lampy zabezpieczylem gazetami i jazda. Juz mam taka wprawe ze moje lampy maja piekny polsyk a nie sa matowe no i nie sa za ciemne jak niektorzy przesadzaja i potem nic nie widac. Moj odnosnik do przyciemniania lamp A z lusterkami byly troche jaja bo sa mechaniczne a do lakierowania trzeba bylo wszystko zdemontowac najlepiej zeby lak sie dobrze trzymal, wiec pojechalem do ASO w Katowicach na Siennej i mi je rozlozyli i zlozyli potem za 40 zl - wiec warto. ARTURO_SODA:Nie sa to niestety paski bo byly niedawno wszystkie wymieniane. A pompa pracuje ok jak jest zimny silnik ale jak sie nagrzeje to juz ja slychac. Wprawdzie nie ma zadnych wyciekow no ale niestety efekty sluchowe nie sa mile. W ASO mi powiedzieli ze rzadko padaja te pompy a jednak u mnie wyje koszt okolo 1000zl. A halogeny wolalbym oryginaly |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2004-02-18 00:22:18 kurcze lubie sie bawic przy mojej furze ale z tym to nie wiem...wezme chyba jakies dwa 4-paki browaru i jak bede w okolicach to podjade do Ciebie |
Toms HF MEMBER Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2004-02-18 19:10:07 Spoczko nie ma problemu |
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2004-03-04 21:36:50 Witam fajne autka i widać że zadbane |