Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-18 01:39:49 Witam!Tak sobie pomyslalem,zeby zalozyc wlasnie taki temacik tylko o CAR AUDIO czyli pytania,porady,opinie,opisy itd wszystko to co dotyczy sprzętu:
- radia - głośniki - skrzynie basowe - tuby - okablowanie - nawigacja - odtwarzacze DVD - wzmacniacze - zmieniarki Napiszcie co macie w waszej BESTYJCE czy jesteście zadowoleni bądź nie, co polecacie itd. Nawet jakąś fotke sprzętu wstawcie. Bo po co zakladac za każdym razem nowy temat skoro można wrzucic to tutaj i bedzie to w jednym miejscu. |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-18 11:21:39 http://www.instalacjecaraudio.pl/sound_off/34_opel_omega_1997.html
Wczesna zabudowa w klusce Teraz śmigam na innym radyjku mianowicie Eclipse CD5425E i bagażnik trochę się zmienił. Mi się podoba i chyba to najważniejsze. |
silent LOB SYMPATYK ΩB 2.5 Warszawa | 2008-05-18 14:38:19 Sprzęt:
- deck Pioneer DEX-P99R - wzmak Helix HXA-40X - głośniki Phonocar 2/836 - sub Earthquake DB12 Z tego zestawu nie podoba mi się tylko sub. Pozostałe elementy rewelacyjnie nadają się jako niezbyt głośne SOUND OFF. Nie ma sensu to chyba powtarzać w jaki sposób się montuje to i owo, bo pełno tego po necie. W razie ewentualnych pytań, chętnie odpowiem. Mogę się jeszcze podzielić fotami z niestandardowego umiejscowienia wzmacniacza. Nie mam fotki ukończonego i wypieszczonego wykończenia, więc ostatni obrazek będzie raczej poglądowy. Fota1 Fota2 Fota3 Fota4 ps. Jak tu do jasnej ciasnej dodać fotkę żeby było widać na forum? |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-05-18 15:31:59 Witam szanownych kolegów
z mojej strony to wyglada tak , szału jak narazie nie ma bo w drzwiach narazie pogrywa tylko pionierek ale niedlugo bedzie zmiana w bagazniku woofer CRUNCH oraz wzmacniacz Magnata Poza tym system Video na początek chyba wystarczy ??? [ wiadomość edytowana przez: czarny-1977 dnia 2008-05-18 15:34:08 ] |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-18 15:33:03
Silent zle wklejales adres tych stron nie jako adres URL tylko klikasz na obrazek i tam wklejasz adres obrazka no i klikasz OK prosta sprawa Nawiazujac do umiejscowienia wzmachola no to rzeczywiscie niestandardowe miejsce, niezle to wymysliles |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-18 20:35:20 Faktycznie miejsce fajne Ale mój by się nie zmieścił tam raczej hehe. niestety musiałem bagażnik zająć. niedługo będę miał nowwe foty z bagażnika to się pochwalę:p [ wiadomość edytowana przez: seth1985 dnia 2008-05-18 20:37:09 ] |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-18 23:27:47 No dobra to teraz ja sie pochwale moim sprzecikiem radyjko 2 DIN DVD JVC KW-AVX810 specyfikacja techniczna TUTAJ jestem bardzo zadowolony 7"ekran czyta DivX ma USB i czytnik kart SD a w przednich drzwiach tez niedawno sobie sprawilem glosniczki Pioneerka TS-Q172C model wypuszczony specjalnie do Opla pieknie graja jestem bardzo zadowolony z nich a instalacja byla bardzo prosta.zadnych nwiercen,obcinania kabli czy czego kolwiek po prostu Plug & Play nawet dystansy byly w komplecie wykonanie bardzo solidne a tweetery tez sie wkladalo w miejsce starych i podlaczalo oryginalna kostką.Oto mala specyfikacja
Właściwości TS-Q172C Moc maksymalna 220 Watt Nominalna moc wejściowa 50 Watt Pasmo przenoszenia 28 - 32.000 Hz Skuteczność (1W/1m) 89 dB Rozmiar głośnika niskotonowego (cm) 17 cm Materiał głośnika niskotonowego Kompozytowy stożek niskotonowy z włókien marki KEVLAR® z krawędzią z gumy butylowej Rozmiar głośnika wysokotonowego (mm) 25,0 mm Materiał głośnika wysokotonowego Miękka kopułka tweetera z magnesem neodymowym a to radyjko |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-18 23:36:07 Jeszcze mi zostanie SKRZYNIA I WZMACNIACZ i teraz pytanie do was w co lepiej zainwestowac PIoneer czy JBL?Podajcie modele.Dzieki |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-05-18 23:45:13 Tez sie zastanawialem nad takowym watkiem,gdyz dosyc czesto padaja rozne zapytania w odnosnie tej dziedziny nierozlacznie zwiazanej z naszymi omegami. A szkoda zasmiecac calego forum.
Pozwole i ja przedstawic swoj system: -jednostka sterujaca to MP3 Pioneer DEH P8000 -glosniki w drzwiach to 4 x JBL GTO 6x9 cali,czyli jajka Troche zabawy z szlifierka i dystanse i mieszcza sie idealnie pod oryginalna tapicerka,a cisnienie i brzmienie dzwieku nie zapomniane. -sekcja basowa to 2x Sonic 15 cali w dwoch skrzyniach po okolo 85 litrow -koncowki mocy to dwa monobloki cyfrowe SinusLive SLA 1500 -przewody zasilajace 50mm2. |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-05-18 23:55:56 Jesli chodzi o zawartosc kufra,to glownie na zawody Car Audio i dBdrag. Teraz projektuje system zbudowany ,jesli chodzi o drzwi to 4 x JBL Decade 6x9 cali wraz z przebudowa tapicerki drzwiowej i wykonczenie dolnej jej czesci skora,jak gora. Oraz zasilenie ich z dodatkowego wzmacniacza mimum 4x200W.Do codziennego odsluchu bez subwooferow,jako audiofilskie rozwiazania o w miare plaskiej charakterystyce. |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-19 12:26:30 Coolin ja bym sobie darował na suba pionka czy Jot Be eL te głośniki mulą. Ile chcesz kasy na to przeznaczyć?? Bo za cenę tamtych mozna trafić coś naprawde ciekawszego co będzie grało a nie dudniało. Pozdrówka |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-19 13:19:06 SETH chcialbym przeznaczyc na skrzynke i wzmachol jakies 1200-1500zl.cos jakos tak |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-19 13:27:03 Podstawowe pytania Sprzęt używka czy nowy?? Jakiej muzy słuchasz?? Wzmak pod samą skrzynie czy też pod te głośniki z przodu?? Coś się pomysli. ja mam osobiście infinity w budzie zamkniętej i robi małe zamieszanie pomimo że mam sedana
[ wiadomość edytowana przez: seth1985 dnia 2008-05-19 13:37:39 ] |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2008-05-19 14:23:48
Coolin, czy ty miales nawigacje w swoim? jesli tak to czy jeszcze z niej jakos korzystasz? Jak z komputerem pokladowym po wlozeniu tego jvc? No i jeszcze zapytam o samo radyjko. W poprzedniej omedze mialem AVX33 i bluetooth raz dzialal raz nie, po wlaczeniu radia z plyta dvd z mp3 w srodku odczytywanie trwalo od 20 do 40 sekund (w tym czase do pracy dojezdzam ;p) w tym radiu widze, ze trzeba dokupywac adapter Bluetooth, czy ty taki masz? Opisz radyjko bardziej szczególowo, bo z poprzedniego AVX33 bylem nie za bardzo zadowolony. edit: z twojego profilu widać, że jednak nie miałeś nawigacji (tak mi się wydaje) ale co z komputerem pokładowym? Dzieki. [ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2008-05-19 14:46:41 ] |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-19 14:43:47 takie propozycje na szybko
Suby: RM 212 SL RE Audio SR-12D2 Intertechnik MDS 12 S za 730zł Helix P12 za za 799zł Wzmaki: U.S.Amps XT-800.2 Ground Zero To tak na szybko w konfiguracji wzmak + sub bez okablowania. Ja bym wziął tego RM 212 Sl i wzmak US AMPS Są teraz w dobrych cenach nowe. |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-05-19 19:25:05 no to ja bym chciał sie dowiedzieć czym Wy tłumicie drzwi, co poza matami bitumicznymi wsadzanie aby maksymalnie wyciszyć cięgna od klamek, szyby, prowadnice, czym separujecie boczki od blachy i wszystko co tam sie znajduje co mogło by rezonować. Głównie chodzi mi o to co można znaleźć na allegro lub sklepie, bo to co oferują firmy zajmujące się tym słono sobie liczą |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-05-19 19:26:37 no to ja bym chciał sie dowiedzieć czym Wy tłumicie drzwi, co poza matami bitumicznymi wsadzanie aby maksymalnie wyciszyć cięgna od klamek, szyby, prowadnice, czym separujecie boczki od blachy i wszystko co tam sie znajduje co mogło by rezonować. Głównie chodzi mi o to co można znaleźć na allegro lub sklepie, bo to co oferują firmy zajmujące się tym słono sobie liczą |
seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-05-19 21:38:47 jak masz szczelnie drzwi wytłumione to między tapicerke a blache(mate) możesz wrzucić gąbkę. a tak poza tym to peszelki na kable i cięgna itp. ja cięgna okleiłem kawałkmi maty dekarskiej.
Dobra jest jeszcze pasta braxa, dietza(chyba). Polecić mogę jeszcze maty STP bo są bardzo podobne do stingera czy dynamata a nie są tak drogie. najważniejsze żeby material nie ciągnąl wody!!! bo będzie bajoro a nie wytłumienie |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-19 23:54:34
No siemanko.Nawigacji nie mialem w swojej Omie.Komputer pokladowy normalnie chodzi.Tylko nie wyswietla mi juz nazwy stacji ani to ze slucham CD.Takze wszystko chodzi.Z radyjkiem jestem na bazie testow bo mam je od piatku.Ale jak narazie jestem zadowolony.Bluetooth nie posiada wbudowanego trzeba dokupic co na pewno zrobie z czasem.Ma kabel USB,za monitorkiem wejscie na SD.Tu masz filmik ktory nagralem tak na szybko JVC Specjalnie wypalilem cala plytke DVD z mp3 byla konkretnie FULL z folderami i pod folderami no i potrzebowal 2osec na odczytanie.Ale to jest norma przy takiej ilosci mp3 bo kumpel na tak samo w Kenwoodzie.Wczoraj podlaczylem moja komorke Nokie N95 pod radyjko bo ma wyjscie na "CZINCZE" no i mialem nawigacje na ekranie radyjka.Maly bajer no i glosnomowiacy odrazu tez tylko ze przez kabel.Dobrym bajerem jest to,ze ma wyciagany przedni panel i mozna go schowac do specjalnego etui.Radyjko bardzo proste w obsludze.Jak bys chcial cos jeszcze wiedziec to pytaj.Pozdro |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-20 00:22:15
Sprzecik oczywiscie nowy.Muza jaka slucham to house,trance, no i tez dance czasami rap czyli ogolnie wszystko no prawie ale glownie to techno No chcialbym aby wzmacholkiem napedzic suba i jeszcze glosniki w przednich drzwiach. |