[MK VII] Jak podłączyć dodatkowe zegary.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak podłączyć dodatkowe zegary w mk7;
- ciśnienie oleju.
- temperatura płynu chłodzącego
- obrotomierz

Podłączenie zacznę od obrotomierza, gdzie wpiąć się w instalacje aby odczyt obrotomierza był poprawny.
Przy ciśnieniu oleju będzie najwięcej problemów (nie posiadam czujników).

Wszystkie rady - sugestie co do podłączenia mile widziane.

[ wiadomość edytowana przez: fogiel dnia 2011-01-23 23:53:08 ]

obrotomierz z tego co kojarzę to na 1 cewkę (świecę)

[ wiadomość edytowana przez: COYOTE-25 dnia 2011-01-23 23:52:02 ]

Cytat:
2011-01-23 23:45:36, fogiel pisze:
.... Podłączenie zacznę od obrotomierza, gdzie wpiąć się w instalacje aby odczyt obrotomierza był poprawny. ...

ja sie wpinalem w kostke przy liczniku, niesty nie pamietam jakie to byly kable. To jest chyba najlepsze rozwiazanie bo nie trzeba ciagnac kabli, jezeli nikt nie podpowie to rozbiore licznik i wtedy powiem ci pod ktore kable trzeba sie wpiac...

potrzebujesz cos takiego
klik
+ czujniki

Cytat:
2011-01-24 00:06:01, radekbox pisze:
potrzebujesz cos takiego klik + czujniki

Dzięki za pomocny link, a czy można wpiąć się pod seryjny czujnik temperatury?

Cytat:
2011-01-23 23:57:25, srvrserver pisze:
ja sie wpinalem w kostke przy liczniku, niesty nie pamietam jakie to byly kable. To jest chyba najlepsze rozwiazanie bo nie trzeba ciagnac kabli, jezeli nikt nie podpowie to rozbiore licznik i wtedy powiem ci pod ktore kable trzeba sie wpiac...

Z przeciągnięciem kabli jak dla mnie nie ma problemu, zależy mi aby wpiąć się w najbardziej widoczne miejsce, wiem , że czasem jest to utrudnione.

Cytat:
2011-01-24 01:07:02, fogiel pisze:
Dzięki za pomocny link, a czy można wpiąć się pod seryjny czujnik temperatury?

raczej nie, u mnie przynajmniej pokazywal wtedy licznik i dodatkowy zegar jakies glupoty

Wszystkie rady gdzie wpiąć się w instalację z dodatkowym obrotomierzem mile widziane.

Do pomiaru ciśnienia oleju potrzebujesz czujnik "bańkę". wszystkie małe czujniki to czujniki progowe (załącz wyłącz) czyli się nie nadają. czujnik temperatury też musi być dopasowany do wskaźnika, ponieważ seryjny czujnik może być inaczej wyskalowany. o ile czujnik temp. to tania zabawka i można kombinować z kilkoma, to ten od ciśnienia do tanich nie należy.

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

Cytat:
2011-01-25 10:51:08, fogiel pisze:
Wszystkie rady gdzie wpiąć się w instalację z dodatkowym obrotomierzem mile widziane.

skoro ciagniecie kabli dla ciebie to nie problem, wiec najbardziej dostepnym miejscem do podpiecia obrotomierza jest wtyczka przy cewce zaplonowej...

ewentualnie można się podpiąć do 3 zacisku na alternatorze
powinien być oznaczony jak W ...

Cytat:
2011-01-25 20:38:38, bzikol pisze:
ewentualnie można się podpiąć do 3 zacisku na alternatorze powinien być oznaczony jak W ...

nie ma za bardzo dojścia bez odkręcania altka;/

Cytat:
2011-01-25 20:38:38, bzikol pisze:
ewentualnie można się podpiąć do 3 zacisku na alternatorze powinien być oznaczony jak W ...

jesli diesel

jak zakladasz takie tuningowe zegarki to powinienes do nich dostac jak Venom pisze czujniki bo przewaznie kazdy ma inna rezystancje

do cisnienia oleju + dodatkowo dokupic podstawke pod olej w ktora go wrecasz w innym miejscu montowanie jego na moje jest bezsensowne

czujnik temp plunu - musisz sobie znalesc jakies miejsce gdzie go wkrecisz w inst najlepiej w obudowe termostatu

obrotomierz jak ktos wpisal najprosciej wpinasz sie pod licznik lub na cewke

co do podlaczen ciagniesz tylko kabel + masowy masz po karoseri oraz oraz do poswietlania z pod stacyjki, albo rowniez z liczinka ( jak przekrecasz podswietlenie zegarow ) to i od razu zegarki

[ wiadomość edytowana przez: DobekBdg dnia 2011-01-25 23:08:53 ]

W które miejsce wpiąć się z dodatkowym obrotomierzem aby pokazywał prawidłowy odczyt..

Help. priorytet.

Cytat:
2011-02-06 14:18:22, fogiel pisze:
W które miejsce wpiąć się z dodatkowym obrotomierzem aby pokazywał prawidłowy odczyt..

UP.

w zadne z obrazka bo bedzie 2x przeklamanie predkosci obrotowej.

Cytat:
2011-02-08 23:32:45, CKsrv pisze:
w zadne z obrazka bo bedzie 2x przeklamanie predkosci obrotowej.

To jak to zrobić, co drugi twierdzi , żeby podłączyć pod cewkę.