Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2005-03-19 20:29:10 Witaj !!
Po co szukasz po katowicach w poblizu masz dobergo lakiernika w reptach !! na gliwickiej 243. Wlasnie maluje mi połowe espera a z drzwiami przednimi to ma wprawe ! zrobił je całkiem nieżle. Raffsa |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-03-20 10:08:25 dolaczam sie do pytania, mieszkam w piekarach slaskich i szukam w okolicach jakiegos porzadnego lakiernika - do roboty prog, klapka wlewu (pooblepiana przez poprzedniego wlascicela jakims ciulstwem) i pare malutkich poprawek - w piekarach spiewaja za to wszystko kosmiczne sumy |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-03-20 10:50:03
Cwikus lakiernik w Bytomiu Sucha góra "Service Nowakowski" koles robil moje auto... jestem bardzo zadowolony tel.502350750 |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-03-20 11:34:18 Czarek jak dawno Ci robil autko i co dokladnie oraz ile za to wzial ? Po tych danych mam nadzieje wykalkulowac sobie jego "drogość" bo o taniosze mozna mowic w przypadku lakiernikow chyba tylko jesli chodzi o fucherke .
I jeszcze bym prosil wrazenia "po czasie" - czy nic nie wychodzi, itp. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-03-20 12:10:00 U mnie było robione: Wymiana tylnego błotnika i pokrywy bagaznika, wycieto mi tylny pas, naciągali mi cały tył.wstawili na nowo tylny pas, błotnik. Malowanie obydwu blotników, klapy i zabezp. antykorozyjne. Cieniowanie tylnych drzwi i polerka. Jeszcze teraz musze jechac na polerowanie całosci. Koszt tej operacji (sama robota +lakier) to 1000zł. Czesci były moje. Cena po znajomosci. Normalnie bierze ok 300-350 za element. |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-04-16 11:37:53 Tak omijając troche temat - ale nie zabardzo (dobrze napisałem ??) to człowiek sobie pomaluje całe autko a co chwile jakieś jełopy to poryszą to przytrą - dzisiaj w święta schodze na dół i na drzwiach od kierowcy pięknie zaciągniecie drzwiami po lakierze prawie do blachy - czy jak Bond mam podłaczyć auto pod prąd ??
Pozdrawiam i wesołych świąt wszystkim zycze |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-04-16 12:12:52 Ja juz przywyklem do niespodzianek... zazwyczaj zderzaki mam obdarte albo mi ktos skopie kierunek, albo mam ryse na lakierze. Dzisiaj w nocy ktos mi zostawił "pieczątke" w kształcie buta na szybie. Rece opadają.... |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-04-16 12:19:20 No ja po malowaniu mam juz przytarty tylny zderzak na szczęście na czarnym elemencie, troszke na nadkolu, drzwi i troche koło baku - kurna jak złapie to żeby mnie wsadzić mieli skopie dupe !
Pozdro |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-04-16 22:41:26 Apropos malowania... sam se pomaluje
Tylko musze wyczaic kiedy bede miał wolny warsztat przez ok tydzien. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-04-17 10:22:54 Po pierwsze nie masz po co bo nie mam brunoxa juz od kilku miesiecy, a po drugie ja na sklepie juz nie siedze, mam inną prace. |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-04-17 17:13:17 msilent
W katowicach na ul. Konduktorskiej (droga do słynnego inter komisu) jest lakiernik polecony mi przez znajomego mechanika, który od czasu do czasu potestuje troszkę wytrzymałość blachy w swoim aucie, i rdze tez u niego usuwał. widziałem to, nie ma sladu naprawy i po dwóch latach nie ma też sladu nawrotu korozji. Sam tam nie byłem ale wybieram się więc o tylę moge polecić. |
msilent esperak 1.8 CD k-ce | 2006-04-18 21:27:42 witajcie
jestem po konsultacji z lakiernikiem do malowania i roboty są: -doły wszystkich drzwi, malowane chyba do listwy + pod jedną z klamek -nadkola tył oba, lewe nadkole przód, -prawy słupek przy przedniej szybie pod uszczelką -dwa ogniska rdzy pod uszczelką w miejscu montownaia bagażnika dachowego - progi - kilka purchli - nosek jeden purchl i kilka badziewi koło tylnej lampy miałoby to być odrdzewione jakimiś środkami chemicznymi i malowane później, ale nie całe elementy, tylko cieniowane - ograniczanie kosztów co o tym myślicie, i jaka powinna być rozsądna cena takiej zabawy z materiałem? |
msilent esperak 1.8 CD k-ce | 2006-04-22 21:35:51 ponawiam pytanie, czy kwota 1000-1100 z materiałem to rozsądna kwota za taką robotę czy jest to stanowczo za dużo?? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-04-22 23:55:07
Srednio na jeza... mi koles (znajomy) powiedział 1000 za malowanie całego do lini szyb. ale musiałbym pare rzeczy sam przygotowac... bo ma duuzo roboty. |
vitex SC 1.1 Uć | 2006-04-23 23:22:53
Myślę ze rozsądna cena za takie cos to 800 zł (troche roboty z tymi dolami jest a nie trzeba nic spawac? wystaczy tylko pomalowac?) Ja celogo mam pomalowanego za 1800. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-07-16 13:33:39 Witam
Podepnę się do tematu. Wie ktoś jaki jest orientacyjny koszt naprawy wgniecenia na masce? tzn. wybicie tego wgniecenia i lakierowanie. Bo jakeś gnojki mi po aucie przebiegły i potrzebuje wycene na policje. Całe zdarzenie na szczescie widziałem z okna i jednego z nich udało mi sie rozpoznać Postępowanie jest już w toku Pozdr. |