Lakiernik potrzebny... katowice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ...

czy ktos z okolic katwowic.. mogl by podac namiary na jakiegos porzadnego lakiernika ktory robi fachowo a i ma przystepne ceny...

moje esperaka bierze w kilku miejscach ... m.in progi z tylu... przy nadkolu... delikatnie przy wlewie...

postanowiel msie tym zajac ale nei oddam auta do byle jakiego partacza gdyz wiem jakie sa tego skutki...

pozdrawiam i dzieki za rady...

ETomek

Witaj !!

Po co szukasz po katowicach w poblizu masz dobergo lakiernika w reptach !! na gliwickiej 243.

Wlasnie maluje mi połowe espera a z drzwiami przednimi to ma wprawe ! zrobił je całkiem nieżle.

Raffsa

napewno robi fachowo??? bo juz znam osobki oddajace autka do niby specow wyjezdzaly autami z innymi odcieniami... albo z lakierem z pecherzykami... itp... ale sprawdze...
dzieki za to info...
ETomek

dolaczam sie do pytania, mieszkam w piekarach slaskich i szukam w okolicach jakiegos porzadnego lakiernika - do roboty prog, klapka wlewu (pooblepiana przez poprzedniego wlascicela jakims ciulstwem) i pare malutkich poprawek - w piekarach spiewaja za to wszystko kosmiczne sumy

Cytat:
2005-03-20 10:08:25, Cwikus pisze:
dolaczam sie do pytania, mieszkam w piekarach slaskich i szukam w okolicach jakiegos porzadnego lakiernika - do roboty prog, klapka wlewu (pooblepiana przez poprzedniego wlascicela jakims ciulstwem) i pare malutkich poprawek - w piekarach spiewaja za to wszystko kosmiczne sumy

Cwikus lakiernik w Bytomiu Sucha góra "Service Nowakowski" koles robil moje auto... jestem bardzo zadowolony tel.502350750

Czarek jak dawno Ci robil autko i co dokladnie oraz ile za to wzial ? Po tych danych mam nadzieje wykalkulowac sobie jego "drogość" bo o taniosze mozna mowic w przypadku lakiernikow chyba tylko jesli chodzi o fucherke .

I jeszcze bym prosil wrazenia "po czasie" - czy nic nie wychodzi, itp.

U mnie było robione: Wymiana tylnego błotnika i pokrywy bagaznika, wycieto mi tylny pas, naciągali mi cały tył.wstawili na nowo tylny pas, błotnik. Malowanie obydwu blotników, klapy i zabezp. antykorozyjne. Cieniowanie tylnych drzwi i polerka. Jeszcze teraz musze jechac na polerowanie całosci. Koszt tej operacji (sama robota +lakier) to 1000zł. Czesci były moje. Cena po znajomosci. Normalnie bierze ok 300-350 za element.

witam

może przez ostatni rok ktoś malowął esperaka, więc podnosze temat.

szukam jakiegoś lakiernika z okolic katowic, ew. ościenne miasta. Do roboty to co zwykle- rdza, po tej zimie autko nie wygląda dobrze. Do roboty są doły drzwi i drzwi pod klamką kierowcy, nosek, tylne nadkola, lewy tylny błotnik koło świateł i zderzaka, nadkole przednie lewe, i małe ogniska na progach. Kogo polecacie, zalezy mi najbardziej na fachowości, raczej nie chcę malować całego auta, może polerka całości ew. najlepiej przetestowana złota rączka, która nie będzie robiła czegoś na odwal...

Tak omijając troche temat - ale nie zabardzo (dobrze napisałem ??) to człowiek sobie pomaluje całe autko a co chwile jakieś jełopy to poryszą to przytrą - dzisiaj w święta schodze na dół i na drzwiach od kierowcy pięknie zaciągniecie drzwiami po lakierze prawie do blachy - czy jak Bond mam podłaczyć auto pod prąd ??

Pozdrawiam i wesołych świąt wszystkim zycze

Ja juz przywyklem do niespodzianek... zazwyczaj zderzaki mam obdarte albo mi ktos skopie kierunek, albo mam ryse na lakierze. Dzisiaj w nocy ktos mi zostawił "pieczątke" w kształcie buta na szybie. Rece opadają....

No ja po malowaniu mam juz przytarty tylny zderzak na szczęście na czarnym elemencie, troszke na nadkolu, drzwi i troche koło baku - kurna jak złapie to żeby mnie wsadzić mieli skopie dupe !

Pozdro

Apropos malowania... sam se pomaluje

Tylko musze wyczaic kiedy bede miał wolny warsztat przez ok tydzien.

Cytat:
2006-04-16 22:41:26, Czarek_Rej pisze:
Apropos malowania... sam se pomaluje Tylko musze wyczaic kiedy bede miał wolny warsztat przez ok tydzien.

A ja się do Ciebie po brunox epoxy wybieram.

Nie martw się szybko wyjdę

Po pierwsze nie masz po co bo nie mam brunoxa juz od kilku miesiecy, a po drugie ja na sklepie juz nie siedze, mam inną prace.

msilent

W katowicach na ul. Konduktorskiej (droga do słynnego inter komisu) jest lakiernik polecony mi przez znajomego mechanika, który od czasu do czasu potestuje troszkę wytrzymałość blachy w swoim aucie, i rdze tez u niego usuwał.

widziałem to, nie ma sladu naprawy i po dwóch latach nie ma też sladu nawrotu korozji.

Sam tam nie byłem ale wybieram się więc o tylę moge polecić.

witajcie

jestem po konsultacji z lakiernikiem

do malowania i roboty są:
-doły wszystkich drzwi, malowane chyba do listwy + pod jedną z klamek
-nadkola tył oba, lewe nadkole przód,
-prawy słupek przy przedniej szybie pod uszczelką
-dwa ogniska rdzy pod uszczelką w miejscu montownaia bagażnika dachowego
- progi - kilka purchli
- nosek jeden purchl
i kilka badziewi koło tylnej lampy

miałoby to być odrdzewione jakimiś środkami chemicznymi i malowane później, ale nie całe elementy, tylko cieniowane - ograniczanie kosztów

co o tym myślicie, i jaka powinna być rozsądna cena takiej zabawy z materiałem?

ponawiam pytanie, czy kwota 1000-1100 z materiałem to rozsądna kwota za taką robotę czy jest to stanowczo za dużo??

Cytat:
2006-04-22 21:35:51, msilent pisze:
ponawiam pytanie, czy kwota 1000-1100 z materiałem to rozsądna kwota za taką robotę czy jest to stanowczo za dużo??

Srednio na jeza... mi koles (znajomy) powiedział 1000 za malowanie całego do lini szyb. ale musiałbym pare rzeczy sam przygotowac... bo ma duuzo roboty.

Cytat:
2006-04-18 21:27:42, msilent pisze:
witajcie jestem po konsultacji z lakiernikiem do malowania i roboty są: -doły wszystkich drzwi, malowane chyba do listwy + pod jedną z klamek -nadkola tył oba, lewe nadkole przód, -prawy słupek przy przedniej szybie pod uszczelką -dwa ogniska rdzy pod uszczelką w miejscu montownaia bagażnika dachowego - progi - kilka purchli - nosek jeden purchl i kilka badziewi koło tylnej lampy miałoby to być odrdzewione jakimiś środkami chemicznymi i malowane później, ale nie całe elementy, tylko cieniowane - ograniczanie kosztów co o tym myślicie, i jaka powinna być rozsądna cena takiej zabawy z materiałem?

Myślę ze rozsądna cena za takie cos to 800 zł (troche roboty z tymi dolami jest a nie trzeba nic spawac? wystaczy tylko pomalowac?) Ja celogo mam pomalowanego za 1800.

Witam
Podepnę się do tematu. Wie ktoś jaki jest orientacyjny koszt naprawy wgniecenia na masce? tzn. wybicie tego wgniecenia i lakierowanie. Bo jakeś gnojki mi po aucie przebiegły i potrzebuje wycene na policje. Całe zdarzenie na szczescie widziałem z okna i jednego z nich udało mi sie rozpoznać Postępowanie jest już w toku

Pozdr.