Wymiana poduszek amortyzatorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany wyżej wymienionych elementów bez wyciągania całych mcphersonów?? czy będzie na to za mało miejsca??

pozdrawiam

Cytat:
2010-09-10 05:56:26, michal_05 pisze:
Witam, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany wyżej wymienionych elementów bez wyciągania całych mcphersonów?? czy będzie na to za mało miejsca?? pozdrawiam

Nie ma takiej możliwości.
Musisz ściągnąć całą zwrotnicę i zrobić to na warsztacie.
Jak masz ściągacze sprężyn i wiesz (bo tego niekiedy nawet mechanicy w warsztacie nie wiedzą) jak wybija się sworznie to poradzisz sobie sam bez niczyjej pomocy.

Cytat:
2010-09-10 07:27:20, kisztan pisze:
Nie ma takiej możliwości. Musisz ściągnąć całą zwrotnicę i zrobić to na warsztacie. Jak masz ściągacze sprężyn i wiesz (bo tego niekiedy nawet mechanicy w warsztacie nie wiedzą) jak wybija się sworznie to poradzisz sobie sam bez niczyjej pomocy.

A właśnie, że jest taka możliwość i ja tak robiłem. Nawet opisałem jak, ale tu niech kolega michal_05 trochę się wysili i poszuka w wyszukiwarce.

Cytat:
2010-09-10 08:39:04, slawek_p pisze:
A właśnie, że jest taka możliwość i ja tak robiłem. Nawet opisałem jak, ale tu niech kolega michal_05 trochę się wysili i poszuka w wyszukiwarce.

W espero?
Chyba sobie jaja robisz...

Dawaj foty lub linka gdzie to opisałeś.

Cytat:
2010-09-10 12:13:27, kisztan pisze:
W espero? Chyba sobie jaja robisz... Dawaj foty lub linka gdzie to opisałeś.

Jaj sobie nie robie, a i nie mam zwyczaju wszystkiego fotografować co robię w samochodzie. Linka możesz poszukać sobie sam . Czy w to chcesz wierzyć cy nie twoja sprawa. Mi się to udało i trudno mówić o przypadku bo wymieniłem poduszki po obu stronach.

slawek, znalazłem przed chwilą twoją odpowiedź, właśnie nad takim sposobem myślałem, trzeba spróbować, dzięki za odpowiedzi, jak mi się uda opiszę wszystko po koleji

Witam, ja mam takie pytanie ile srednio kosztuja takie poduszki, jak patrzylem w sklepie to za sztuke chca 75 zl.

52 zł z przesyłką. Sklep jest w Warszawie więc wyjdzie Ci 40. U siebie w sklepie płaciłem jakoś poniżej 30.

[ wiadomość edytowana przez: robert_or3 dnia 2010-09-11 05:33:59 ]

Cytat:
2010-09-10 05:56:26, michal_05 pisze:
Witam, mam pytanie, czy jest możliwość wymiany wyżej wymienionych elementów bez wyciągania całych mcphersonów?? czy będzie na to za mało miejsca?? pozdrawiam

Oczywiście, że jest taka możliwość nawet w warunkach domowych. Najważniejsze potrzebne narzędzia to dwa ściągacze do sprężyn + dobry i nie za gruby klucz do hydrauliki w celu odkręcenia nakrętki trzymającej amortyzator w goleni.