Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-09-30 13:44:04 Zaległe składki OC nie obciążają Ciebie tylko poprzedniego właściciela... jeśli go znajdą. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-09-30 13:46:06 Najlepiej zapytaj u źródła.
Zadzwoń do wydziału komunikacji i ubezpieczyciela. Bo my to tak trochu mało wiarygodni |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-09-30 15:24:16 Jakiś czas temu kupowałem samochód, którego OC ( i przegląd) skończyło się 5 lat wcześniej.
Poprzedni właściciel zrobił przegląd ( pojechaliśmy i on prowadził), potem podjechaliśmy do ubezpieczalni i moje ubezpieczenie zaczynało się tak jak data na umowie kupna. Reszta mnie nie interesowała i nie miałem żadnych, innnych, czy dodatkowych problemów. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-09-30 15:34:33 Przy zakupie auta OC przechodzi na nowego właściciela. Jeśli jest ono rozłożone na raty to trzeba zapłacić tylko te podacie zakupu. Opłata wcześniejszych składek leży w interesie poprzedniego właściciela. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-09-30 15:53:40
Badz masz 30 dni na wypowiedzenie umowy ubezpieczenia OC bez konsekwencji. Przy czym nowe OC musi rozpoczac sie najpozniej w pierwszym dniu po zakonczeniu starej polisy OC. Wiec najpierw dowiedz sie gdzie mial OC bo prawdopodobnie mu przedluzali automatycznie wiec pewnie bedziesz musial wypowiedziec umowe. |