[ogolne] fotele Recaro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema

mam problem z 'siedziskiem' w recaro...a dokladniej chodzi o ta gumowa czesc co jest pod spodem (zdj. ponizej)

jak widac (widac?) pekla owa gumka i nie wiem za bardzo jak to naprawic....czym ew. zastapic?...do kogos sie z tym udac?

ja bym kupił klej do szyb dobrze odtłuścić, zmatowić papierem i skleić...
Można też spróbować zedrzeć do zera i wkleić normalnie gumę...

faak....tylko czy klej do szyb utrzyma ciezar dupska gdy sie siada z impetem?

ponizej dwie fotki problemu:

A widzisz...teraz widać dokłądnie problem...
Moja żona pewnie poradziłaby schudnąć...
Ja bym to zszył szeroką gumką do majtek, albo przykleić gumę i jeszcze wzmocnić kilkoma szwami...

77kg to chyba nie tak duzo....choc na kierowce f1 sie nie kwalifikuje ;]

to udac sie z tym do krawcowej?

guma z detki?

Ja bym bardziej polecił zakład kaletniczy niżeli krawcową

Cytat:
2010-10-07 11:42:36, simon3 pisze:
Ja bym bardziej polecił zakład kaletniczy niżeli krawcową

albo nawet szewca...

ja bym nakleil late z gumy z detki na cala szerokosc na budapren na goraco lub wlasnie na klej do szyb, jak dobrze przygotujesz powierzchnie (matowanie odtluszczenie) bedzie trzymac....

zszyj to nicią (nie maszyną. szeroko zszyj) żeby było równo i klej jak server radzi. daj gume z obu stron. Z klejów to chyba lepiej butapren niż do szyb. przygotuj 2 deski, ze 2 pustaki czy inne obciążenie, sklej, ściśnij, zostaw na 48h i bedzie dobrze.

-----------------
Nie bierz życia na serio, i tak nie wyjdziesz z niego żywy..

Boru, przyjacielu a odpowiedz mi na proste pytanie, chce ci sie to naprawiać?

Bo jeśli ci sie nie chce to napisz mi na priv swoje imię, nazwisko i adres, to jurto ci wyśle to dolne poszycie.

A ja tymczasem spadam do garażu bo właśnie po raz kolejny rozkraczyło mi sie Polo.Ten samochód to istny król lawet i poboczy

a nie lepiej zastąpić całą tą ceratke, jakimś sztywniejszym materiałem bez gumek?

Cytat:
2010-10-07 13:22:44, Remarq pisze:
Ten samochód to istny król lawet i poboczy

dziewczyna ma takie zdanie o fordach...ech a ona chce polo sobie kupić.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

W zimie naciągałem te haczyki bo się rozciągnęła. Ktoś mi polecił podłożyć deseczkę na wymiar.
Jakieś kleje zwykłe nie dadzą rady, to jest cholernie mocna guma i zwykły klej nic nie da. Najwyżej do szyb.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach