Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-02-01 11:49:34 można spokojnie kupić używki tylko pod warunkiem że będą proste, przydałoby się każdą felgę przed kupnem sprawdzić na wyważarce |
KrzysioVW [H] W-wa | 2004-02-01 12:50:19 nie jestem zwolennikiem kupna używanych cześci w ogóle, ale jesli nie ma innego wyjscia (brak cześci, trudności finansowe - to wtedy tak).
Ale musisz uważać żeby niebyły one zniszczone. To znaczy - moga być porysowane i tak dalej - wygląd zewnętrzny liczy się najmniej - bo zawsze możesz je dać do renowacji, lub sam to zrobić (rogackowi wyszło to idealnie - potwierdzają te me oczy ) Gorzej będzie jak trafisz na felgi zniszczone pod względem ich geometrii - wtedy klapa. wwtcka i Darus - maja racje - najlepipej je sprawdzić na wyważarce (wtedy bedziesz miał pewność) Ale wiesz sam że felgi moga być z rozbitka, albo po notorycznych potyczkach z krawężnikami. Co do prostowania felg aluminiowych - to nic nie wiem. Pierwszy raz słyszę. Felgi starowe się gną i mozna je prostować (ale bez przesady). Felgi aluminiowe nie wyginają się, tylko odkształcają i powracają do poprzedniej postaci (uroki stopów aluminium ) Ale gdy dochodzi do wykrzywienia felgi - to ja juz wole kupić nową, niż prostowac aluminiową... |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-02-01 13:25:53
Można prostować alumy.Ja kiedyś kupiłem używane speedline 4 sztuki z czego 2 były krzywe.Kupiłem je taniej,bo wiadomo było co z nimi.Pojechałem do Latexu w Opolu,zapłaciłem 80zł od sztuki i dostałem idealnie proste felgi,na których jeszcze póżniej cientakiem startowałem w KJS i robiłem naprawde cuda i niepękły i nieskrzywiły się.Były one skrzywione tak,że miały bicie góra-dół na wyważarce i niedało ich się wyważyć,a więc dałem do prostowania...i kolejny właściciel na nich jeżdzi.Kupiłem te felgi dokładnie 160zł taniej niż takie chodzą na giełdzie i byłem zadowolony po ich wyprostowaniu.Jak będziesz kupować felgi i jak okażą się krzywe,to niech ci spuści z ceny za ich prostowanie. |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-02-01 14:10:30 Nie każdą felgę aluminiową się da prostować, speedline da się, bo to stop aluminium i żywic. Uważaj przede wszystkim na pęknięcia, fela może pięknie wyglądać i mieć siateczkę pęknięć przy śrubach (lub choćby jedno) taka nie nadaje się już do niczego. Ale jeżeli felgą nic nie jest (trzeba je po prostu dobrze obejrzeć a jak można sprawdzić wyważenie to już luksus) to, dlaczego nie kupić używanych.
Pozdrawiam Katka |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-02-01 17:22:50 Ja jak dotąd cały czas kupuje używko aluski i oponik, tylko trza je dobrze sprawdzić czy są proste i można kupować a i cena bardzo rozsądbna jest za używki |
matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-02-02 09:15:48 Dzięki za wszystkie Re: Dalej nic nie wiem... Pozdro! |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-02 09:49:29 Powiem tak, kupno uzywek to ostateczność, bo nic nie wiadomo na temat przeszłości tych felg czy były prostowane spwane. Jeżeli uzywki ti tylko z pewnego żródła. Ale to tylko moja opinia. |
opon-market Lublin | 2010-11-04 12:44:18 |