[MKVI] Urwana korbka od szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dość prosty, lub (jak dla mnie) mniej łatwy orzech do zgryzienia. Odkąd kupiłem Forda nie miałem korbki od opuszczania i podnoszenia szyby od strony kierowcy.
Jest to dość uciążliwe bo nawet nie ma jak podjechać do Mc'Drive
Co z tym fantem zrobić ? Inną korbkę już mam, ale słyszałem że jeżeli takowej nie przy mechanizmie to już cały jest do wyrzucenia. I potrzeba nowy zakładać.... Bo jeżeli mam się bawić z tym to już wolę założyć sobie elektryczne szybki

Z Twojego postu niewiele wynika, urwana jest korbka czy uszkodzony jest cały podnośnik? najlepiej daj foto jak to wygląda bo tak to nikt nic nie wyczaruje.

Też myślałem że nie opłaca się montować ponownie manualnych podnośników i kupiłem elektryczne. 2 dni walki - nie miałem instalacji i trzeba było wywalić połowę wnętrza żeby położyć kable. No, ale w sumie warto było.

Jeżeli sama korbka jest uszkodzona to załóż nową i zobacz czy zadziała. Jeżeli urwany jest ten trzpień na który nakładasz korbkę to faktycznie nie ma sensu reanimować tego podnośnika.

jak cos to korbke mam bo mi to samo sie stalo tylko ze mi sie ten trzpien urwal wiec jakby co to korbke posiadam (priv)

Wybaczcie brak fot i szczegółów w poprzednim poście. Trzpień jest urwany w połowie. Próbowałem coś z tym robić wraz z nową korbką lecz nic z tego.

To najlepiej wywal ten podnośnik i zamontuj inny. Pamiętaj że podnośniki z 3d nie pasują do 5d, kombi itp.

Witam.Gdybyś potrzebował podnośniki to mam l i p stronę w 100% sprawne zdemontowane z mojego wozu wraz z korbkami.Jeśli chodzi o cenę to oddam za grosze.Pozdrawiam