Książka o układach wtryskowych. Co polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie. Jak w temacie. Jest jakaś sprytna książka, w której by były opisane układy wtryskowe w silnikach benzynowych? Najczęstsze awarie, objawy niedomagań poszczególnych czujników itp... np: "jeśli nie działa to i tamto to silnik chodzi tak i siak" , metody sprawdzania i inne fachowe porady?
Technika idzie do przodu a człowiek się zatrzymał na etapie gaźnika z WSK-i

szczerze powiedziawszy to też bym był zainteresowany, choć większość podstawowych niedomagań można zidentyfikować znając jako tako mechanikę pracy silnika, to jednak układów elektrycznych czy elektronicznych w silniku nie ogarniam...

wątpie żeby książka odpowiadająca na takie pytania istniała. raczej trzeba by szukać książki, która da wiedzę na temat tego na co dany czujnik w układzie wpływa i z tego wyciągać wnioski.

www.wkl.com.pl/elektrotechnika-i-elektronika-w-pojazdach-samochod,1,1,511

a tutaj pobieramy

rapidshare.com/files/86004866/Elektrotechnika_i_elektronika_w_poj._sam..rar

[ wiadomość edytowana przez: maciek_kant dnia 2010-11-28 15:13:24 ]

Miałem chyba tę książkę w ręce i byłem rozczarowany, zresztą spis treści wszystko wyjaśnia...

Cytat:
2010-11-28 12:51:37, 3zeR_MDS pisze:
wątpie żeby książka odpowiadająca na takie pytania istniała. raczej trzeba by szukać książki, która da wiedzę na temat tego na co dany czujnik w układzie wpływa i z tego wyciągać wnioski.

No, o to mi chodzi bo przecież wiadomo że gotowe przepisy to tylko w książce kucharskiej są

byla taka ksiazka kasedorfa bodajze, "uklady wtryskowe benzyny". Tyle ze konczylo sie to na ktoryms motronicu albo i na digijet'cie