Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-10 13:53:23 No to to zle wyczyszczony ten ISC |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-12-13 04:38:22 no niewiem na 3 zdrowaśki to do pieca wkładali niewiem co w tym jest ale czasami 0,5 h nie zadziałało a cała noc pomogła i rzecz się tyczy akurat nie toyoty ale lepiej chuchać na zimne |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | 2010-12-14 12:20:36 Niestety reset kompa nic nie pomógł chyba jednak zawor ISC do wyczyszczenia. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-15 23:50:36
Jak sobie sam nie zrobisz to na mechanikow nie masz co liczyc... dlatego wszystko robie sam w moim aucie ,a zwlaszcza rozrzad.Zawsze jak cos komus dam zrobic to potem cos jest spieprzone.Za wyjatkiem moich kilku zaufanych kolegow. |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | 2010-12-27 16:31:01 Niestety ponowne przeczyszczenie zaworu ISC ja również wymiana czujnika tem.silnika niewiele pomogly,to znaczy raz po odpaleniu zachowuje się normalni ale zreguł to dalej tak jak opisałem w/w.Zawór ISC był czyszczony zgodnie z zalecenie Bigoelektrona to je po wyczyszczeniu i podgrzaniu działal bez oporów krecił się jak bączek.Mam pytanie do Bigoelektrona co może mieć wspólnego wymiana rozrządu z wolomnymi obrotami,ja ostatnio sam napisałeś.Pozdrowieni |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-12-27 17:15:07
Jak jest rozrzad przestawiony to nie moze zejsc z 1000 obr na bieg jalowy.Mozliwe ze masz uszkodzone uzwojenie zaworu isc lub wirnik silniczka sie kreci po osi.Moze tez byc jeszcze cos co puszcza lewe powietrze,lub uszkodzona instalacja.Trzeba pokopac |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | 2010-12-29 15:14:42 Dzięki za podpowiedż,spytałem mechanika o ten rozrząd powiedział że go przestawił bo poprzedni był żle ustawiony o jeden ząbek być może tu jest cały problem lub w uzwojeniu bo w czasie czyszczenia jego nie tykaliśmy bo bałem się żeby coś nie spieprzyc a podobno to też trzeba przeczyścić ,podobno jest to bimetal lub spreżyna,czy jest to bespiecznie rozebrać. Pozdrowienia |